Ambasadorul Tunisiei în Romania, în vizită la Primăria municipiului Iași

Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, s-a întâlnit astăzi, 2 aprilie 2014, la Palatul Roznovanu, cu Excelența Sa, doamna Boutheina Labidi, Ambasador al Tunisiei în România.

Discuțiile au vizat în special aspecte ale cooperării bilaterale România-Tunisia, dar și probleme punctuale legate de sprijinul pe care municipalitatea îl acordă studenților străini din Iași, precum și de suportul logistic necesar pentru pregătirea alegerilor prezidențiale și parlamentare din Tunisia ce vor avea loc la sfârșitul acestui an. Excelența Sa a subliniat că există un număr tot mai mare de studenți tunisieni care doresc să vină să facă studiile la Iași și că la întoarcerea lor în țară sunt adevărați ambasadori ai Iașului și ai României.

Excelența Sa s-a arătat deosebit de încântată de frumusețea și istoria orașului, exprimându-și dorința de a reveni la Iași și pentru a iniția discuții și cu Camera de Comerț și Industrie și oameni de afaceri ieșeni despre oportunitățile de afaceri reciproce, despre turism și infrastructură, precum și despre posibilitatea organizării anul viitor a unei misiuni de afaceri în Tunisia.

„Ne bucurăm să avem în Excelența Sa un nou prieten al Iașului. I-am adresat Excelenței Sale invitația de a reveni la Iași în luna iunie, cu ocazia Festivalului Internațional al Educației, cand municipalitatea va organiza o serie de conferințe și de evenimente internaționale de marcă”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Excelența Sa, doamna Boutheina Labidi, Ambasador al Tunisiei în România, efectuează o vizită oficială de două zile la Iași, în perioada 2-3 aprilie 2014, în vederea stabilirii unor relații de colaborare cu autoritățile locale și cu mediul academic ieșean.

Filed in: Administrație

Comments are closed.

;