5:13 pm - Friday April 20, 3584

Primarul Gheorghe Nichita: „Muzeul Mitropoliei este un obiectiv de maximă importanţă pentru Iaşul cultural”

La invitaţia ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, primarul Gheorghe Nichita a participat la slujba de sfinţire a pietrei de temelie a viitorului Muzeu Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Scopul muzeului va fi acela de a prezenta arta bisericească bizantină. „Sunt încântat că proiectele Mitropoliei prind contur, dar şi că înfiinţarea acestui muzeu va îmbogăţi patrimoniul spiritual al Iaşului şi al Moldovei. Sunt sigur ca acest muzeu, alături de cel al Municipiului Iaşi, la care se lucrează în acest moment cu fonduri de la Uniunea Europeană, vor deveni puncte de referinţă şi de atracţie pe harta culturală a Iaşului”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.
La rândul său, ÎPS Teofan a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în lucrări, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cel care a iniţiat lucrările de consolidare a Catedralei acum 17 ani, colaboratorilor de la Centrul Eparhial, autorităţilor locale, finanţatorilor, proiectanţilor şi constructorilor.
Muzeul Mitropolitan este parte componentă a Ansamblului Mitropolitan, care se află în plin proces de amenajare, restaurare şi reabilitare.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;