5:06 pm - Wednesday December 2, 2020

Astăzi, Elisabeta Lipă vine la Palas, la deschiderea Campionatului Naţional de canotaj juniori

Astăzi13 august 2014, la ora 19.30în parcul Palas va avea loc festivitatea de deschidere a Campionatului Naţional de Canotaj Juniori, care se va desfăşura, în această perioadă, la Iaşi, la Baza Nautică Dorobanţ. La eveniment va fi prezentă Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică şi preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj.

Totodată, la festivitatea de la Palas vor participa şi cei 19 sportivi români medaliaţi, la începutul lunii augustla Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Hamburg. În Germania, România a cucerit cinci medaliidouă de aurdouă de argint şi una de bronz. Printre medaliate se numără şiieşeanca Anca Filipcâştigătoarea bronzului mondial împreună cu echipajul feminin de 8+1 şi, totodată, campioană europeană, în luna mai, la aceeaşi categorie.

La Campionatul Naţional de Canotaj Juniori, care se va derula în perioada 14 – 17 august, la Baza Nautică Dorobanţ, participă aproximativ 400 de sportivi din întreaga ţară.

Ansamblul Palas susţine activitatea sportivă din Iaşi, publicul având posibilitatea să admire, în parc,ambarcaţiunea de canotaj cu care reprezentantele României, Georgeta Damian-Andrunache şi Doina Ignat, au câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Sydneyîn anul 2000. În plus, în zona fântânii arteziene din Atriumul Palas Mall a fost expus un schif din anii ’80, fabricat la Reghin, fiind printre primele ambarcaţiuni folosite în canotajul românesc.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;