Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” s-a racordat la sistemul centralizat de termoficare

colegiul national iasi

In cursul saptamanii trecute, s-au finalizat lucrarile de racordare a Colegiului National „Mihail Sadoveanu” la sistemul centralizat de termoficare. In urmatoarele zile vor avea loc probele tehnice necesare punerii in functiune a noilor echipamente.

 Lucrarile, realizate in numele Primariei Municipiului Iasi de o societate executanta, au constat in conectarea la magistrala 2 de termoficare: racord la reteaua primara pe o lungime de cca 300 ml cu un diametru de Dn 150 mm, și montarea unui modul termic individual cu puterea instalata de cca 1 MW (780 kW pe incalzire, 210 kW pe apa calda), ce va acoperi consumul anual estimat la 750 gigacalorii.

 Racordarea Colegiului National la sistemul centralizat prezinta cateva avantaje majore atat pentru elevi si corpul profesoral, cat si pentru municipalitate. Fiind vorba de o racordare direct la magistrala de termoficare cu modul termic individual, se asigura independenta totala in ceea ce priveste furnizarea incalzirii: se poate porni caldura in orice moment al anului, in functie de nevoile specifice ale institutiei de invatamant. Modulul termic este complet automatizat, iar parametrii de functionare sunt vizualizati permanent in Dispeceratul central al Veolia Energie Iasi: orice modificare aparuta in temperatura de furnizare sau in nivelul de presiune este observata la timp si poate fi reglata cu usurinta de la distanta. Se elimina in totalitate riscurile si inconvenientele asociate centralei pe gaze naturale: poluare, scurgeri de gaz etc. Factura anuala pentru energia termica (apa calda si caldura) va scadea cu circa 22% odata cu racordarea la sistemul centralizat. Pentru Colegiul National si, prin urmare, pentru bugetul Consiliului Local, este vorba de economii de costuri estimate la 41.000 lei pe an.

 Racordarea Colegiului National la termoficarea centralizata este prima din cele 12 astfel de lucrari ce vor fi realizate de municipalitatea ieșeană in cursul anului 2015, in conformitate cu Hotararea Consiliului Local 181 din 31 mai 2014. Aceasta prevede conectarea la sistemul centralizat a 12 institutii de invatamant ale Primariei, actiune in urma careia bugetul local va economisi circa 600 mii lei pe an la factura pentru apa calda si caldura.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;