”Ludicul-punți de comunicare între generații”

Liceul V. Alecsandri

Marți 7 aprilie 2015, ora 14, în sala de festivități a Liceului teoretic Vasile Alecsandri Iași, elevii clasei a IX-a E, împreună cu seniorii lansează piesa de teatru Ludicul-punți de comunicare între generații”.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu ISJ Iași –instituția ce implementează proiectul Grundtvig -ComeON! (Community projects for social innovation through intergenerational volunteering experiences – http://www.comeon-project.eu/)- în cadrul cursului ComeON!, proiectat pentru a promova cetățenia activă prin voluntariat intergenerațional și prin solidaritate.

Scopul cursului ComeON! este de a pune la dispoziţia profesorilor o metodologie specifică bazată pe învăţare intergeneraţională şi inovare socială, printr-o abordare didactică „phyrtuală” ce îmbină activităţile fizice cu cele de natură virtuală. Segmentul virtual face uz de mediul inovator şi interactiv on-line pentru a distribui informaţii şi a împărtăşi experienţe, astfel permiţându-le tuturor să participe în procesul de inovare socială şi învăţare, în beneficiul comunităţilor din care fac parte.

Prima parte a cursului Conceperea şi designul proiectului”, a cuprins activităţi de învăţare orientate pe socializare, discuţii, reflecţie şi muncă în echipă, iar cea de-a doua parte, Implementarea proiectului”, este dedicată desfăşurării activităţilor practice şi proiectelor colaborative de inovare socială ce vor fi implementate în comunitate de către echipa intergenerațională .

Filed in: Educație

Comments are closed.

;