Noaptea Cercetătorilor, târguri variate și proiecție de filme vechi, în week-end, la Palas

Parcul Palas

Palas le propune tuturor celor care vor să îşi petreacă week-end-ul în compania unor evenimente speciale o agendă bogată de activităţi, pentru toate vârstele. Experimente inedite, târg dedicat copiilor, expoziţie cu vânzare de antichităţi, târg al meşteşugarilor, spectacol interetnic, proiecţie de filme vechi şi teatru de păpuşi sunt propunerile pentru următoarele zile.

Vineri, 25 septembrie 2015, cei pasionaţi de ştiinţă sau simpli curioşi sunt invitaţi la o nouă întâlnire cu „geniile”. Noaptea Cercetătorilor este un eveniment organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi este găzduit pentru al treilea an consecutiv în parcul Palas. De la ora 17.00, toţi cei interesaţi vor pătrunde în universul ştiinţific, alături de ingineri, exploratori sauinventatori din diferite domenii. De la mic la mare, participanții vor fi captivaţi de experimentele spectaculoase, cum ar fi trenul de viteză care plutește deasupra șinelor datorită levitației magnetice, motoare puse în funcțiune de simple lumânări sau cristale care cresc în timp real, chiar sub ochii lor. De asemenea, vor putea afla cât de acidulate sunt sucurile pe care le consumă și cum aratăviața secretă a celulelor. Tot aici vor avea ocazia să vadă o cameră în care se formează ceață spontan, precum și o furtună simulată într-un borcan. Cei mici se vor distra de minune, pentru ei fiind pregătite jocuri amuzante şi educative, care stimulează creativitatea și gândirea critică. Copii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi împreună cu familia, cu prietenii, cu școala sau pe cont propriu, pentru a parcurgeo călătorie fascinantă în lumea ştiinţei. Noaptea Cercetătorilor este un eveniment desfășurat anual, în peste 300 de orașe din Europa.

De vineri până duminică, în Atriumul Palas Mall se desfăşoară BabyFest, un eveniment dedicat nou-născuţilor, copiilor cu vârste de până la şapte ani, viitoarelor mămici şi tinerilor părinţi. Festivalul prezintă cele mai noi tendinţe în industria de profil, de la alimentaţie, îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse de puericultură, jucării, accesorii pentru camera copilului, cărucioare, mobilier, articole pentru igiena corporală, servicii medicale şi financiare. BabyFest include şi o secţiune educativă, unde cei interesaţi vor consulta oferta grădiniţelor şi vor putea alege programe de after school, ateliere de creaţie, activităţi extraşcolare saumateriale pentru dezvoltarea cunoaşterii. Pentru cei preocupaţi de sănătatea copilului lor, la târg vor participa şi furnizori de produseşi servicii medicale.

În aceeaşi perioadă, colecţionarii de antichităţi îşi dau întâlnire cu publicul la etajul întâi al Atriumului. Pasionaţii de obiecte cu poveşti aparte vor putea admira şi achiziţiona: argintărie, numismatică, filatelie, tablouri, statuete, bijuterii, piese de mic mobilier, cărţi, ceasuri de colecţie, porţelanuri şi multe alte articole cu dichis.

Seria târgurilor aparte continuă cu cel al meşterilor populari. Pe esplanada Palas Mall, intrarea dinspre Palatul Culturii, cei mai iscusiţi meşteşugari din regiune îşi vor prezenta creaţiile, realizate cu măiestrie şi migală. Târgul reuneşte pielari, sculptori, olari, țesători, tâmplari de mobilier rustic, cioplitori și alţi reprezentanţi ai artei tradiţionale, care îşi vor expune operele autentic româneşti. În plus, vizitatorii târgului îi vor putea admira pe meşteşugari în timp ce lucrează şi vor putea cumpăra piesele realizate de aceştia.

 

Sâmbătă, de la ora 16.00, în piaţeta centrală a parcului Palas, ieşenii şi nu numai vor putea admira un spectacol multicultural aparte. Acţiunea face parte din cadrul „Festivalului Celebrarea Multiculturalității – Aici şi Acum”, organizat de Asociaţia Iubire şi Încredere. Ansambluri ale minorităţilor îşi vor prezenta tradiţiile prin muzică şi dans, oferind o incursiune prin frumuseţea culturilor lor.

Duminică este ziua cu teatru de păpuşi pentru prichindei. Copiii vor avea parte de o nouă întâlnire cu marionetele, de la ora 11.00, înAtrium.

Tot duminică, de la ora 20.00, parcul Palas găzduieşte o experienţă cinematografică inedită, oferită de Centrul Cultural German Iaşi.Aici va poposi o maşină de pompieri oldtimer Magirus Deutz din 1969, care se va transforma pentru o oră într-o cinematecă mobilă.Wanderkino –cinemateca mobilă din Leipzig, Germania, va oferi publicului filme mute, de la comedii, la  adevărate capodopere. Toate filmele sunt acompaniate live de Gunthard Stephan la vioară și Tobias Rank la pian.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;