Proiect de voluntariat creștin ”Ziua Sfintei Parascheva- prilej potrivit pentru fapta creștină”

voluntariat

Oglinda orei de religie ortodoxă din școala contemporană este viețuirea creștină a elevilor. Acest tip de activități inițiate tocmai de elevii noștri ne oferă un feed-back pozitiv asupra direcției în care sufletul sensibilizat de cultura religioasă se îndreaptă voluntar către fapta creștină. Ecoul teoriei religioase imprimată-n conștiința elevilor rodește concretizându-se în fapta creștină, iar acesta este semnul evident că țelul nostru educațional trece dincolo de nota din catalog în sfera lucrării, fiind atins.

La inițiative elevilor de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Dobrovăț s-a desfășurat în perioada 13- 14 octombrie 2015 o activitate de voluntariat în cadrul proiectului „Fapta care sfințește”, proiect județean inițiat de profesor Zaharia Viviana. Elevii din clasele gimnaziale au inițiat această ”campanie” de solidaritate, de asemenea părinții, cetățeni ai comunei, profesori s-au alăturat. Acțiunea s-a concretizat în pregătirea unor pachete cu alimente care au fost oferite pelerinilor și oamenilor aflați în suferință  în zilele de 13 și 14 octombrie 2015.

Doamna profesor Zaharia Viviana spune că voluntariatul este o acțiune molipsitoare de resurse multiple pe care nu le putem vedea sau aprecia în activitatea școlară atât de bine, scoțând la iveală și accentuând spiritul de solidaritate umană. Când voluntariatul este asociat cu excursia și pelerinajul (cum a fost în cazul nostru) el devine cu mult mai plăcut și motivant.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;