Concurs de Interpretare Pianiastică PIANO ARTIS

piano artis

Ȋn zilele de 19 și 20 martie 2016 se desfășoară la Iași cea de-a VI-a ediție a Concursului de Interpretare Pianiastică PIANO ARTIS, organizat de Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Județean și Universitatea de Artă „George Enescu”. Competiția are loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, începȃnd de sȃmbătă, ora 9.00, pana duminică, 20 martie, ora 17, cand are loc Gala Laureaților și Festivitatea de Premiere.
Anul acesta sunt înscriși 85 de candidați din Timișoara, Constanța, București, Ploiești, Cluj, Satu Mare, Neamț, Suceava, Galați, Botoșani, Bȃrlad, Iași, ce vor fi evaluați de o comisie de elită. Președintele juriului este maestrul Daniel Goiți, profesor dr. la Academia „Gheorghe Dima” din Cluj iar vice-președinte – doamna Vasilica Stoiciu Frunză, doctor în muzicologie și CDA al Universității de Artă „George Enescu” Iași. Deasemeni suntem onorați de prezența în comisia de evaluare a doamnei Mihaela Zamfirescu, profesor la Colegiul de Artă „George Enescu” București și a doamnei Alina Pavalache, profesor la Conservatorul „Sergei Rachmaninov” din Paris.
Competiţia pianistică Piano ArtIs a luat naştere în anul 2011 sub coordonarea profesorilor Carmen Şoltuz şi Roxana Ota, ce îşi desfăşoară activitatea didactică la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă din Iaşi. Este singura competiţie destinată celor ce abordează în mod profesionist arta pianistică, desfăşurată cu consecvenţă la Iaşi. Piano ArtIs se adresează pianiștilor cu vȃrsta între 6-27 de ani, începȃnd de la a patra ediție introducȃndu-se secțiunea pentru studenți și masteranzi. Ȋn acești șase ani, de cȃnd a prins suflet competiția, numărul candidaților s-a menținut la aproximativ 80-100 in fiecare an.
Unul din scopurile competiţiei este acela de a îmbunătăţi viaţa culturală românească şi de a încuraja tinerii pianişti în studiul acestui minunat instrument, la un nivel profesionist și competitiv.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;