5:13 pm - Monday April 19, 9666

Spectacolul „Lucia di Lamermoor”, anulat

opera-iasi

Opera Naţională Română Iaşi anunţă că, din pricina îmbolnăvirii sopranei Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată, spectacolul „Lucia di Lamermoor”, programat în data de 21 septembrie 2016, ora 18.30, va fi anulat, fiind înlocuit cu spectacolul de balet „Gală Extraordinară – Pagini muzicale celebre” în interpretarea baletului şi orchestrei Operei Naţionale Române Iaşi, sub bagheta dirijorului Vladimir Lungu (Turcia). Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista carea dansat pe cele mai mari scene ale lumii şi care le-a împărtăşit europenilor pasiunea sa pentru balet.

Spectatorii care doresc returnarea banilor, se vor prezenta la casieria O.N.R.I. (foaier) cu biletul.

În schimb, spectatorii care doresc să participe la „Gala Extraordinară – Pagini muzicale celebre” o pot face în baza biletului deja cumparat pentru spectacolul anulat, „Lucia di Lamermoor”.

 Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucureşti, debutând cu dublul rol Odette-Odile din „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l că partener pe Gelu Barbu. A jucat acest spectacol de peste 400 de ori în ţară şi străinătate. A strălucit pe scenă şi în „Coppélia” de Léo Delibes, „Don Quijote” de Ludwig Minkus, „Bolero” pe muzică lui Joseph Maurice Ravel sau „Iancu Jianu” de Mircea Chiriac. De-a lungul carierei sale artistice, Ileana Iliescu a susţinut nenumărate turnee internaţionale în Germania, Polonia, Ungaria, Rusia, Grecia, Cuba şi Spania. Recunoscută şi apreciată în întreagă lume, Ileana Iliescu a predat la o şcoală de balet din Torino – Italia, că mai apoi să se întoarcă în România pentru a conduce Compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti.

În anul 2001 a fost distinsă cu Ordinul Naţional “Serviciul credincios” în grad de Cavaler, pentru îndelungată şi prodigioasă carieră artistică.

Cariera de coregraf a doamnei Ileana Iliescu a început cu spectacolul ,,Seară vieneză” la Opera Naţională Bucureşti, urmând apoi Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi actualmente la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul a fost prezentat 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia-Paris.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;