Începe cea de-a 25-a ediție a ”Sărbătorilor Iașului”

sarbatorile-iasului

Cea de-a 25-a ediție a ”Sărbătorilor Iașului” debuteaza oficial sâmbătă, 8 octombrie, cu inaugurarea Sălii Mari de spectacole de la Ateneul Tătărași, care se va numi, de acum încolo, Sala ”Radu Beligan”. Ceremonia de inaugurare a noii săli va avea loc în prezența primarului Mihai Chirica și a celorlalte oficialități locale, invitat de onoare al evenimentului fiind actorul Florin Piersic. În ceea ce privește organizarea ”Sărbătorilor Iașului” din acest an, primarul Mihai Chirica a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că totul este pregătit pentru primirea în cele mai bune condiții a pelerinilor. Șeful municipalității a declarat că pentru sfârșitul acestei săptămâni, la Iași sunt așteptați circa 7-8.000 de pelerini din orașul Voluntari (județul Ilfov), care vor sosi în capitala Moldovei cu circa 140 de autocare. Acestea vor fi parcate, în special, pe str. Ipsilante,  Spai Bahlui și în parcarea de la Kaufland – Tudor Vladimirescu. Mihai Chirica a anunțat că pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a concertelor programate în zilele de 15 și 16 octombrie, printr-o dispoziție a primarului municipiului Iași se interzice consumul băuturilor alcoolice pe o rază de o sută de metri în jurul locațiilor respective. De asemenea, în oraș vor fi amenajate două puncte de informare a pelerinilor cu privire la programul și locațiile manifestărilor care vor avea loc în cadrul ediției din acest an a ”Sărbătorilor Iașului”, acestea urmând să fie amplasate pe str. Colonel Langa și, respectiv, la Gară. Cazarea pelerinilor sosiți la Iași se va face într-un cort pus la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, care va fi amplasat în parcarea Facultății de Teologie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza”. ”Elementul de noutate este acela că vom avea la dispoziție o zonă în lungime de 600 de metri, care va fi acoperită și unde pelerinii care stau la rând la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva se vor putea adăposti pe timp de ploaie”, a afirmat primarul Mihai Chirica. Șeful municipalității a mai spus că, în ciuda protestelor unor comercianți, toate activitățile de distracție, care până anul trecut se desfășurau în zona str. Sarmisegetuza vor fi mutate, începând din acest an, în zona Ștrandului, din str. Cicorei, și asta tocmai pentru eliminarea disconfortului creat cu această ocazie locatarilor din zona respectivă.

Concertele programate în cadrul ”Sărbătorilor Iașului” – ediția 2016

Pe site-ul oficial www.sarbatorileiasului.ro au fost publicate informații despre cele mai importante evenimente din programul ”Sărbătorilor Iașului” – ediția 2016. Astfel, rubrica ”Agenda” cuprinde evenimentele împărțite pe zile, iar în ”Manifestări” se regăsesc acțiunile care au loc în mai multe zile.

Iubitorii de muzică pot să participe la mai multe concerte:
– între 8 și 10 octombrie, la cortul studențesc din Tudor Vladimirescu (parcarea Facultății de Chimie), vor cânta Maxim, Bosquito & Țăndărică și Lidia Buble (concertele încep la ora 20.00)
– între 10 și 12 octombrie au loc spectacole de muzică în cartierele Alexandru cel Bun, Tătărași, Păcurari și Nicolina (de la ora 17.00)
– pe 12 octombrie, de la ora 19.00, în Grădina Palas are loc spectacolul„Gheorghe Zamfir Simfonic”
– pe 13 octombrie, de la ora 17.00, în Piața Unirii are loc un concert de muzică populară românească
– pe 15 octombrie, de la ora 19.00, în fața Palatului Culturii vor cânta Inna, Carla’s dreams, Nicoleta Nucă, Direcția 5 și Karma
– pe 16 octombrie, de la ora 19.00, Tudor Turcu (câștigător X Factor România) va deschide concertul Holograf, apoi va avea loc focul de artificii (pe Splai Bahlui)

Programul complet al ”Sărbătorilor Iașului” – ediția 2016 este disponibil pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a Primăriei. Website-ul oficial: www.sarbatorileiasului.ro. Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/sarbatorileiasului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;