5:13 pm - Tuesday April 19, 9825

Zilele Școlii la Colegiul Național „Emil Racoviță”

colegiul racovita

În perioada 14-20 noiembrie 2016, Colegiul Național „Emil Racoviță”Iași, îmbracă strai de sărbătoare prin activitățile care marchează împlinirea a 52 de ani de existență.

Elevii și profesorii școlii, alături de părinți și invitați vor fi martorii unor activități diverse, menite să stabilească puntea de legătură între generații. Printre acestea se numără: Cercul de istorie recentă, unde elevii vor face cunoștință cu istoria contemporană, Ziua Internațională a Toleranței, marcată printr-un recital și un vernisaj, concursul Urmașii lui Racoviță ce va da fiecărui elev posibilitatea de a cunoaște personalitatea lui Emil Racoviță, Educația în familie, un workshop prin care părinții vor reveni pe băncile școlii în calitate de parteneri ai propriilor copii și vor afla că abordarea pozitivă și participativă a copilului are efecte pozitive în timp. Din calendarul activităților nu vor lipsi Incursiunea în criminalistică, prin care elevii vor pătrunde în tainele investigației sau Viruși și antiviruși, unde siguranța datelor personale în mediul virtual va fi în prim plan. Al Doilea  Război Mondial în amintiri din familie transformă racilele societății într-o expoziție de obiecte rare încărcată de emoție.

Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată prin expozițiile de picturi și flori ce vor oferi spațiului școlar un plus de eleganță și sensibilitate.

Zilele Școlii se vor încheia cu cea de-a VIII-a ediție a Conferinței IasiMUN în cadrul căreia tinerii vor aborda cu responsabilitate și diplomație probleme de interes major pentru societatea contemporană.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;