În ziua de 15 decembrie 2016 va fi desemnat Elevul anului

premiere
Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează cea de-a V-a ediție a Galei Excelenței în Educație, în ziua de joi, 15 decembrie, începând cu ora 9.30 la Palas, în sălile Rossini și Verdi. Actorii principali ai evenimentului sunt elevii olimpici din anul școlar 2015-2016 și profesorii mentori, numărul lor ajungând la această ediție la 500. Grație eforturilor susținute ale inițiatorilor și mulțumită dorinței partenerilor și a sponsorilor de a susține performanța în educație și de a le oferi recunoaștere și prețuire în comunitate, elevii și profesorii vor primi premii consistente, diplomeplachete, cărți (peste 1 000 de volume: dicționare, enciclopedii, beletristică, albume de artă) obiecte electronice și bani. Unul din momentele tradiționale mult așteptate este desemnarea Elevului anului și premierea profesorului care l-a îndrumat spre performanță înaltă.
Conform tradiției, Inspectoratul Școlar Județean Iași va premia, într-o secțiune specială, 11 proiecte de succes din școli – competiții de anvergură sau manifestări educaționale de amploare, care și-au câștigat un loc în istoria recentă a învățământului ieșean, adevărate cărți de vizită pentru educația ieșeană și inițiativele ei de anvergură.
Odată cu premierea elevilor olimpici va fi lansat și numărul 5 al revistei Excelsior, care cuprinde galeria completă a premianților ieșeni din anul școlar încheiat, dar și gânduri ale acestora, opinii, rememorări, însoțite de fotografii de la momentele reprezentative asociate concursurilor și competițiilor.
Printre invitații speciali ai evenimentului se află primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa și reprezentanți ai mediului cultural și academic ieșean.
Partenerii evenimentului sunt Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași, care au oferit cu generozitate sume consistente pentru premiere. Alături de aceștia trebuie menționați sponsorii care au făcut posibilă desfășurarea evenimentului: Palas Iași, BRD Société Generale, Antibiotice Iași, Conest, Farmaciile Sfânta Maria, Focality, Fermador și Agropan.
Invitații vor avea ocazia să participe la vernisajul Expoziției de pictură susținută de tineri artiști plastici de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, coordonați de prof. Dumitru Cristescu și vor asculta secvențe muzicale în interpretarea Corului Diamond al Școlii Gimnaziale „Constantin Erbiceanu” din Erbiceni, dirijat de prof. Liliana Costea și de Cvintetul de alamă al Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, coordonat de prof. Mustață Nicolai. Secvențele muzicale sunt coordonate de prof. Irina Florian, inspector școlar.
Gala Excelenței în Educație este cel mai important eveniment coordonat anual de Inspectoratul Școlar Județean Iași, inițiatorul și mentorul acestei activități fiind prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector școlar general, care apreciază: “Educația ieșeană stă sub semnul ideii de excelență, de performanță înaltă, iar succesele anuale ilustrează o tradiție, un mod de a fi, un spirit al orașului și al școlii, spirit care merită consemnat și prezentat comunității. Astfel, studiul, pasiunea, ambiția, curiozitatea intelectuală, vocațiile artistice sau științifice pot să genereze atitudini similare, să se multiplice în alte forme de îmbogățire a minții și a sufletului încă din anii de școală.”
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;