Festival-concurs de teatru școlar “Sub Reflector”

La Școala Gimnazială „Ion Creangă”,Iaşi sunt în toi pregătirile Festivalului-Concurs de teatru şcolar „Sub Reflector”, festival care face parte din Proiectul Educaţional „Bulgăre de humă”, ediţia  a VII-a, secţiunea Artă dramatică. Acest proiect se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Cercul Militar, fiind înscris în Calendarul Activităţiilor Educative Judeţene. Alţi partenerii tradiţionali ai Festivalului de teatru sunt Asociaţia Europa Net şi Centrul de resurse şi consultanţă în educaţie Iaşi (CRCE). 
 
Festivalul are loc sâmbătă, 8 aprilie 2017, la sala din Cercul Militar Iaşi (Casa Armatei), începând cu ora 9.00.
 
Juriul, format din actori, regizori, reprezentanţi ai mass-media si cadre didactice, va evalua prestaţia artistică a celor 23 de trupe de teatru, în cadrul celor două secţiuni de vârstă: 6-10 ani şi 11-14 ani. Trupele vor reprezenta şcoli si instituţii din judeţele Iaşi, Vaslui şi Botoşani. Numărul de elevi implicaţi la această ediţie (membri ai trupelor înscrise sau voluntari) este de peste 250.
Proiectul promovează teatrul școlar ca o formă complexă de educaţie care contribuie la cultivarea valorilor şi la modelarea atitudinilor şi comportamentelor civice ale elevilor. Organizatorii invită pe  toţi iubitorii de teatru şcolar la acest spectacol unde sunt reuniţi elevii într-o competiţie artistică deschisă şi onestă bazată pe libertatea de exprimare, creativitate, imaginație, sensibilitate şi originalitate.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;