Un nou program al Clubului de voluntariat al Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu

Marți, 16 mai 2017, la ora 12.00, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, are loc festivitatea de lansare a proiectului Învață pentru viață, inițiat de Clubul de voluntariat al Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu”, Iași. Proiectul se înscrie în programul „Less is more”, derulat de Fundația Noi Orizonturi, și vizează reducerea consumului nejustificat de materiale și resurse.
Proiectul antrenează aproximativ 30 de voluntari, elevi în clasele IX-XII și are drept grup țintă 160 de elevi din clasele primare, din cadrul colegiului. Elevii cei mici vor fi îndrumați de voluntari, cu concursul învățătorilor, să colecteze diferențiat deșeurile de hârtie și PET-urile, pentru a fi reciclate sau, după caz, refolosite. Activitățile proiectului se vor desfășura în perioada 16-31 mai. Se vor procura coșuri personalizate, cu inscripții specifice, iar colectarea va fi monitorizată zilnic de către voluntari, care vor acorda note ținând cont de responsabilitatea demonstrată de cei mici în colectare și depozitare. În paralel se va desfășura un concurs de compuneri redactate de copii, pe tema reutilizării creative a PET-urilor și deșeurilor de hârtie. Ambele concursuri se vor finaliza prin acordarea de premii.
Inițiativele originale ale proiectului vor fi puse în evidență prin afișe realizate de voluntari și prin sceneta cu păpuși care va fi prezentata în cadrul festivității de lansare. Spectatorii-copii vor fi solicitați să interacționeze cu actorii-păpușari, aleși dintre voluntari. Astfel, vor fi evidentiate obiectivele și scopul proiectului, dar și bunele practici pe care voluntarii doresc să le cultive în rândul celor mici.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;