5:13 pm - Friday April 20, 4981

Tabăra Naţională pentru Proiecte de Mediu

În perioada 21- 26 iulie 2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iași în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale organizează la tabăra Muncel a XIX-a ediţie a Concursului Naţional Proiecte de Mediu, activitate cuprinsă în Calendarul Naţional al Activităţilor Educative M.E.N.
La această tabără participă peste 140 de elevi, însoţiţi de 40 de profesori din toate judeţele ţării, reprezentând cele două echipaje, de gimnaziu şi liceu, câştigătoare la faza judeţeană a concursului. Elevii participanţi la etapa naţională aduc în prim plan proiecte interesante de cercetare efectuate în domeniul protecției mediului, prezente în concurs sub forma unor standuri, evaluate de echipa unui juriu prestigios. Acesta este alcătuit din renumiți profesori universitari de la Facultatea de biologie a Universității Al. I. Cuza” Iaşi, academician prof. univ. dr. Toma Constantin, academician prof. univ. dr. Miron Ionel, lector univ. dr. Neagu Anca Narcisa, muzeograf dr. Davideanu Ana – Muzeul de Istorie Naturală și reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din judeţul Iaşi, Ciobanu Ramona.
Pe lângă concursul propriu-zis la care se prezintă 36 de proiecte inovative realizate de elevii din țară, programul  taberei cuprinde activități științifice, organizate de personalități ale lumii academice:  expoziția „Uimitoarea lume microscopică”, realizată de lector univ. dr. Neagu Anca Narcisa; sesiunea de informare  „Sângele verde”, prezentată de academicianul Miron Ionel, precum și aplicația ecologică în pădurea Muncel, coordonată de președintele juriului, profesor emeritus și deținătorul a numeroase titluri de Doctor honoris causa la universități din țară și străinătate, academicianul Toma Constantin. După susținerea probei de concurs elevii se vor bucura de activităţi recreative în aer liber, concursuri de dans, karaoke, excursii tematice la obiectivele de interes din zona Moldovei. La închiderea festivă a taberei, care are loc marți, 25 iulie, la ora 18:30, câștigătorii Concursului național vor fi premiați de către Ministerul Educației Naționale cu diplome și cadouri, oferite de către Asociația Națională de Protecție a Consumatorilor – InfoCons. Tradiționalul foc de tabără și spectacolul oferit de talentaţii artişti de la Palatul Copiilor Iași vor reprezenta surprizele unei seri de neuitat în Tabără.
Judeţul Iaşi este reprezentat la acest concurs de două unităţi de învăţământ – Liceul Tehnologic Agricol „M. Kogălniceanu” Miroslava, la secțiunea liceu, și Colegiul Național Iași, la gimnaziu.
„Ne dorim ca şi această ediţie a Taberei Naţionale de Proiecte de Mediu, organizată la Muncel, să fie una de succes, din punctul de vedere al programului diversificat și atractiv, dar și prin noutatea abordării proiectelor ecologice concepute și prezentate de elevi. De asemenea, ne bucură faptul că judeţul Iaşi, gazdă a numeroase concursuri și manifestări educaționale de anvergură, atrage în fiecare an sute de elevi și profesori din țară, fiind un spaţiu cultural de interes atât pentru activităţile educative, cât şi pentru vacanţele elevilor.” a subliniat prof. dr. Genoveva Farcaș, inspector școlar general.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;