Mii de tineri, în Parcul Palas, cu ocazia “Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi” 2017

Parcul Palas a găzduit, în acest final de săptămână, două dintre manifestările organizate cu ocazia “Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi”, care are loc zilele acestea, la Iaşi.

Vineri, 1 septembrie 2017, în parcul ansamblului Palas a avut loc festivitatea de deschidere, la care au participat peste 5.000 de tineri ortodocşi din întreaga Românie, dar şi din ţări precum Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, precum şi de pe continentul african.

Deschiderea oficială a avut loc în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a numeroşi ierarhi și preoți, precum şi a oficialităţilor locale şi judeţene. Parcul Palas a fost aproape neîncăpător pentru miile de tineri veniţi de peste hotare, reprezentanţi ai fiecărei delegaţii urcând pe scenă cu steaguri şi în costume populare reprezentative.

Şi în seara de sâmbătă, miile de participanţi la “Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi” au venit în parcul Palas, la conferința „Tânărul în căutarea libertății”, susţinută de Pr. Prof. Constantin Necula.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;