Restricții de circulație în zona centrală cu ocazia concertului din cadrul Sărbătorilor Iașului

Concertul organizat duminică, 15 octombrie, în cadrul Sărbătorilor Iașului și pregătirea acestuia impun mai multe restricții de circulație. Astfel, circulația auto în Piața Palatului Culturii, între liniile de tramvai și bd. Anastasie Panu, va fi închisă de sâmbătă, 14 octombrie, ora 7.00, până pe 16 octombrie, ora 24.00, pentru desfășurarea propriu-zisă a evenimentului, precum și pentru montarea scenotehnicii și a pavilioanelor backstage.

În același interval temporar va fi demontat stâlpul de susținere a semaforului de la intersecția dintre str. Piața Palat și bd. Anastasie Panu. De asemenea, vor fi demontați și stâlpii de pe trotuarul de lângă Casa Dosoftei. Duminică, 15 octombrie, între orele 7.00 și 24.00, va fi închisă și parcarea din fața Palatului Culturii în vederea amplasării bateriilor de artificii.

Circulația auto va fi închisă și pe bd. Anastasie Panu și str. Palat, între str. Achim Stoia (Moldova Center) și str. Sf. Andrei (Banca Transilvania) duminică, 15 octombrie, între orele 15.00 și 24.00. În funcție de necesități, circulația pe bd. Anastasie Panu va fi închisă de la intersecția cu str. Sf. Lazăr. Circulația tramvaielor în zona Palatului Culturii va fi oprită duminică, 15 octombrie, între orele 17.30 și 24.00.

Duminică, 15 octombrie, probele de sunet vor începe în jurul orei 15.00, spectacolul la ora 17.00, iar focul de artificii în jurul orei 22.15.

Reprezentanții societăților comerciale din subordinea Primăriei vor amplasa mai multe toalete ecologice pe str. Palat și în zona Casa Dosoftei și vor asigura salubrizarea întregii zone pe toată perioada weekendului.

De asemenea, Compania de Transport Public Iaşi informează publicul călător că duminică, 15 octombrie, începând cu ora 17.30, în sistemul de transport public vor exista următoarele modificări:

  • tramvaiele de pe traseele 1 şi 13 vor circula deviat prin Tudor Vladimirescu, parcursul acestora urmând a fi: Copou – Tudor Vladimirescu – Tătăraşi – Copou, respectiv Copou – Tătăraşi – Tudor Vladimirescu – Copou;
  • traseul de tramvai 8 va fi suspendat;
  • pe traseul 9 tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze, parcursul rămânând neschimbat;
  • vor fi introduse tramvaie pe ruta Târgu Cucu – Copou.

Concertul care va încheia cea de-a XXVI-a ediție a Sărbătorilor Iașului va fi susținut de Carla’s Dreams, What’s Up, Alina Eremia, Keo, Gabriel Cotabiță, Alexandra Ungureanu și artiști ieșeni: Eda România, Daria Bahrin, Diana Vartolomei și Trupa RAO. Concertul se va încheia cu un foc de artificii.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;