Elevii Liceului Tehnologic Economic „Virgil Magearu” Iaşi, solidari cu pelerinii

Elevii Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi au dat dovadă din nou de sensibilitate faţă de pelerinii veniţi din diferite localităţi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. 
Pentru al zecelea an consecutiv, am derulat proiectul „Să învăţăm să fim milostivi”, în colaborare cu Protopopiatul Iaşi 1. Elevii s-au mobilizat şi au dăruit din puţinul lor, cu gândul de a face o faptă bună şi a-i sprijini pe cei care, cu răbdare, au aşteptat ore în şir să ajungă la racla Ocrotitoarei Moldovei. Astfel, în doar câteva zile au reuşit să strângă suma de 1000 de lei. Lor li s-a alăturat, într-un gest de o mărinimie deosebită, doamna Eveline Enache Vizariu, care a oferit, din partea SC Maly Fruits SRL 150 de sticle de apă, 60 de kg de banane şi 50 de kg de mere. Astfel, am reuşit să facem 500 de pachete, fiecare conţinând un colac, un pachet de biscuiţi, un fruct şi o sticlă cu apă. Vineri, 13 octombrie, inimoşii noştri voluntari, coordonaţi de profesorii Roxana Gherasă, Mihaela Pintilie şi Daniela Livadaru au împărţit aceste pachete.
Prin acest proiect ne-am propus nu doar să aducem un zâmbet pe chipul pelerinilor, ci şi să consolidăm în rândul elevilor atitudinile pozitive, cultivând comportamentul moral, religios şi voluntariatul. Ne dorim ca elevii noştri să fie cât mai activ implicaţi în viaţa comunităţii, ca viitori cetăţeni responsabili şi atenţi la nevoile semenilor lor.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;