5:13 pm - Saturday April 19, 2510

Duplex cultural în cadrul proiectului “Toamnă româno-italiană”

În  data de 2 noiembrie 2017,  ora 15, la Muzeul Unirii Iaşi continuă duplexul cultural din cadrul proiectului “Toamnă româno-italiană”, după ce, în data de 25 octombrie 2017, la Milano, au fost prezentați publicului român şi italian, mai mulţi scriitori şi volume.

Florentina Niţă, scriitoare şi jurnalistă de origine română din diasporă (Milano-Italia), a acceptat invitaţia de a veni la Iaşi cu două volume personale de poezie: “Sonete şi fum” şi “Zidiri de cuvânt”. Prezentarea autoarei va fi făcută de scriitorii Mihaela Grădinariu şi Marius Chelaru. Invitaţi: editorul Elena Leonte, poetul Horia Zilieru, scriitorii Emilian Marcu şi  Vasile Fluturel (membrii USR).

Actriţa Ina Paladi va recita din versurile poetei, acompaniată la pian de Alex Marinescu.

Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei “Universul Prieteniei” Iaşi.

Organizator: Asociaţia “Universul Prieteniei” Iaşi, în parteneriat cu Teatrul “Studio Lux Art” şi Complexul Naţional Muzeal “Moldova”  Iaşi.

“Prin acest mod de a rămâne racordată efectiv la literatura română, este o voce aparte în peisajul autorilor români plecaţi din ţară, dacă o să meargă pe această linie, adică să acumuleze din zona italiană acea autenticitate care se vede în sonetele sale şi să reuşească să-şi sustragă spiritul de la apăsarea preocupărilor pentru ziua de mâine, care îi macină pe foarte mulţi dintre conaţionalii noştri emigraţi. Pentru că este un autor român, chiar dacă locuieşte în Italia.”

Marius Chelaru – poet, redactor literar

Filed in: Cultură

Comments are closed.

;