Elevii Școlii “Gh. Asachi” și-au demonstrat talentele artistice și abilitățile sportive

Elevii Școlii “Gheorghe Asachi” din Iași, instituție aflată în coordonarea Liceului Teoretic “Vasile Alecsandri”, s-au implicat vineri, 25 mai, într-un extrem de interesant program de acțiuni organizate cu ocazia Zilelor Școlii.

„Cu ocazia Zilelor Școlii Liceului Teoretic Vasile Alecsandri, elevii unității noastre, sub îndrumarea tuturor cadrelor didactice, s-au implicat în organizarea și desfășurarea unor manifestări culturale, artistice și sportive. Trebuie să semnalăm aici participarea activă a copiilor atât la acțiunile ca atare, dar și la organizarea și jurizarea acestora, ceea ce a dat un impuls puternic tuturor. Ei și-au luat în serios rolurile de realizatori, organizatori și evaluatori, diplomele oferite la final câștigătorilor competițiilor desfășurate cu această ocazie răsplătind în mod obiectiv eforturile participanților. Acțiunile s-au desfășurat sub genericul Pastel, în spirit alecsandrist, pe patru secțiuni: creație literară în proză, creație literară în versuri, desen și realizarea de jucării din materiale refolosibile, activități în care elevii și-au valorificat abilitățile dobândite în experiența școlară, precum și talentul nativ. Pentru ca armonia să fie completă, cântecul, versul, dansul și umorul au completat programul manifestărilor”, a declarat înv. Genoveva Gațu, de la Școala “Gh. Asachi”.

Manifestările organizate cu ocazia Zilelor Școlii Liceului Teoretic “Vasile Alecsandri” au debutat cu un program artistic, care a cuprins poezie, muzică și dans, după care toți elevii Școlii “Gh. Asachi” au fost implicați într-un concurs de atletism și ștafetă distractivă, organizat pe categorii de vârstă: clasele I-II și III-IV, această competiție stârnind entuziasmul copiilor. “Momentul cel mai emoționant al acestor manifestări a fost festivitatea de premiere, eforturile copiilor care au participat cu lucrări la secțiunile de creație, dar și ale celor care și-au demonstrat abilitățile sportive, fiind răsplătite cu diplome și aplauze”, a adăugat și înv. Mihaela Mocanu.

Manifestările s-au încheiat cu un program distractiv, ocazie pentru copii de a-și pune în valoare resursele de energie specifice vârstei, dar și de a-și face planuri pentru viitoarele competiții pe care, cu siguranță, le vor câștiga.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;