Proiect educaţional în beneficiul copiilor cu cerinţe educaţionale speciale din mediul rural

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi prin Centrul Logopedic Interşcolar şi Serviciul de Evaluare şi Orientare Şcolară şi Profesională, în parteneriat cu Asociaţia ProLogos Iaşi, organizează în cadrul proiectului Împlineşte un vis! Schimbă o lume!, în beneficiul copiilor cu cerinţe educaţionale speciale din mediul rural, provenind din familii dezavantajate, următoarele evenimente:

  • Spectacolul Vine Moş Crăciun!, luni, 11 decembrie 2017, orele 12.00 – 14.00, la sediul CJRAE Iaşi
  • Spectacolul Vis de Crăciun!, marţi, 12 decembrie 2017, orele 10.30 – 13.30, la Ateneul din Iaşi

Proiectul Împlineşte un vis! Schimbă o lume! propune promovarea diversităţii şi egalităţii de şanse, prin implementarea paradigmei adaptării școlii la cerințele elevului, caracteristică a educației în viitor. Proiectul vizează organizarea şi derularea de activități care să faciliteze integrarea şcolară a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, prin optimizarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, formarea unei atitudini pozitive în mediul şcolar, a atitudinilor tolerante, responsabile.

Evenimentele propuse în luna decembrie sub semnul generozităţii, constituie un prilej pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, profesorii şi părinţii acestora de a se cunoaşte şi împărtăşi experienţe comune, precum şi un prilej, pentru copii şi elevi din unităţile de învăţământ din municipiul Iaşi, de a demonstra, prin momentele artistice prezentate pe scena Ateneului din Iaşi, valori precum empatia, acceptarea diversităţii, respectul pentru celălalt.

Organizatorii apreciază buna colaborare cu partenerii educaţionali, unităţi de învăţământ de masă din judeţul Iaşi, care, prin intermediul cadrelor didactice şi al părinţilor  transformă visele în realitate.

Activităţile din cadrul proiectului vor continua în semestrul al II-lea al anului şcolar cu ateliere de consultanţă oferită cadrelor didactice şi de consiliere a părinţilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;