5:13 pm - Thursday April 18, 8052

O nouă șansă în educație

Pentru cel de-al treilea an continuăm furnizarea serviciilor sociale prin intermediul proiectului ”O nouă șansă în educație”, implementat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași. Toate acțiunile acestui proiect urmăresc să contribuie la reducerea abandonului școlar în rândul copiilor aflați în dificultate din cele două comunități defavorizate din Iași: zona Șes Bahlui – cartier Dacia și zona căminelor Cantemir.
Cum? 60 de copii aflați în dificultate vor beneficia de serviciile de recuperare psiho-socioeducațională oferite în cadrul celor două Centre Educaționale ale Asociației Salvați Copiii Iași. Activitățile derulate vor asigura copiilor un mediu propice pentru recuperare și dezvoltare, pentru construirea unor norme de relaţionare, dar și pentru însuşirea unor abilităţi necesare integrării lor sociale.
Copiilor li se vor alătura ca beneficiari și părinții, aceștia urmând să beneficieze de activități informative privind importanța educației și a respectării drepturilor copiilor. Abordarea inovativă a serviciilor sociale propuse prin proiect, integrează cele două dimensiuni ale intervenţiei: recuperare psiho-socio-educaţională a copiilor aflaţi în dificultate, în paralel cu dezvoltarea abilităţilor parentale.
Valoarea totală a proiectului este de 161.000 lei, din care 144.900 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, iar 16.100 lei reprezintă contribuţia beneficiarului.

Comunicat de presă al Asociației Salvați Copiii Iași

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;