5:13 pm - Saturday April 19, 8684

Interdisciplinaritatea ca prioritate

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iași, în parteneriat cu Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași a organizat cea de-a XIV-a ediție a Sesiunii interjudeţene de comunicări ştiinţifice  profesorilor  de ştiinţe Socio-umane, Istorie şi Religie, manifestare desfășurată în Sala B. P. Hașdeu a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, în ziua de 26 ianuarie 2018.

În acest context a fost lansat și volumul acestei ediții, AD LUX (Înspre Lumină) – cuprinzând lucrări prezentate și care au constituit subiecte de discuție în jurul unor repere interdisciplinare de actualitate. Astfel, s-a insistat pe stadiul cunoașterii în literatura de specialitate (perspective istoriografice), în ce măsură demersul realizat este unul noutate/de completare/negare raportat la abordările anterioare, modalitatea în care au fost gestionate sursele de documentare și obstacolele întâmpinate. De asemenea, s-au adus în atenție o serie de concepte utilizate, participanții vorbind și despre anumite ipoteze de lucru formulate și metode/instrumente aplicate în documentare, ajungându-se la câteva concluzii pe care le vor avea ca prioritate în activitatea viitoare. S-au împărtășit experiențe personale și s-au conturat ipoteze de lucru.

Titlul manifestării, ca și acela al volumului, concentrează un element care necesită o implicare a tuturor celor care fac educație. Interdisciplinaritatea aduce lumină în ceea ce privește pregătirea pentru viață, fie că facem referire la textul biblic, al filosofilor sau ne folosim de tehnologia de ultimă generație. O întâlnire care a îmbinat rodnic dăruirea cu rigoarea academică.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;