Conducerea PSD Iași a încălcat legea și prevederile contractului de închiriere

Având în vedere necesitatea informării corecte a opiniei publice, dar și dilemele care macină în ultima vreme conducerea PSD Iași în legătură cu lucrările ilegale efectuate în interiorul sediului acestui partid, sediu aflat în patrimoniul Municipiului Iași, vă prezentăm câteva date esențiale din contractul de închiriere semnat între Primăria Municipiului Iași și filiala condusă de domnii Maricel Popa și Victorel Lupu.

Contractul de închiriere are numărul 57881 din 27 iunie 2014. Potrivit articolului 7.1, litera c), din capitolul „Obligațiile locatarului”, „locatarul este obligat să solicite avizul locatorului pentru executarea de modificări în construcție sau de funcțional și să obțină toate aprobările legale”.

De asemenea, conform articolului 8.3 din capitolul „Clauze speciale”, „orice lucrări solicitate de locatar pentru a  fi executate și care sunt utile și necesare funcționării se vor efectua de către acesta cu emiterea avizului Primăriei Municipiului Iași și a aprobărilor legale (…)”.

În schița corespunzătoare imobilului (schiță întocmită de S.C. Mavicons S.R.L.) apare foarte clar ștampila inginerului Adrian Mihalache, în calitatea sa de Expert al Ministerului Culturii, prin care se atestă faptul că clădirea din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt se află pe lista monumentelor istorice. De altfel, imobilul se regăseşte pe această listă cu codul IS-II-m-B-04068.

Amintim că, în disprețul tuturor reglementărilor în vigoare, conducerea PSD Iași a dispus demolarea unui întreg perete din interiorul monumentului istoric aflat în centrul Iașului, justificându-și ulterior acțiunea prin necunoașterea legii! Însă din cele de mai sus rezultă că liderii filialeii nu au citit nici măcar prevederile contractului de închiriere.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;