5:13 pm - Tuesday April 18, 3719

Concurs interjudețean la Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții

 Joi, 26 aprilie 2018, intre orele 8.30-14.00, va avea loc la sediul Colegiului Tehnic de Transporturi și Construcții Iași, CONCURSUL INTERJUDEȚEAN DE CREATIVITATE ȘI INOVAȚIE ÎN TEHNICĂ ,,PAȘI SPRE VIITORUL UNEI CARIERE DE SUCCES…”,  EDIȚIA  A II –A, activitate ce se desfășoară în cadrul programului „Şcoala Altfel.

Organizatorii sunt Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, iar parteneri sunt CJRAE, Iași, Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, S.C. Conest S.A., Continental AG  România, Asociația de Tineret ,,Euroferoviarii”, Iași, Fundația Română Pentru Dezvoltarea Învățământului Feroviar, Iași.

TEMA CONCURSULUI este creativitatea și inovația în tehnică, dezvoltarea noilor tehnologii moderne.

Proiectul a fost conceput în vederea identificării celor mai eficiente modalităţi de stimulare a interesului elevilor pentru o carieră în domeniul tehnic și de modul în care își pot aduce contribuția la dezvoltarea noilor tehnologii moderne.

Activităţile propuse sunt stimulative, creative și inovatoare, având ca obiective: reducerea abandonului școlar, continuarea studiilor, integrarea elevilor cu cerințe speciale în învățământul de masă, identificarea unei cariere profesionale corespunzătoare aptitudinilor fiecăruia si dezvoltarea unei cariere profesionale de succes în domeniul tehnic la elevii claselor VIII- XII.

La concurs s-au înscris un număr de  80 de elevi de la 20 de scoli din județul Iași și din alte județe, pentru cele  trei secțiuni ale concursului:gimnazial, liceal si profesional.

Concursul are ca obiectiv promovarea ideii de competiţie şi performanţă  la disciplinele care necesită dobândirea de competenţe tehnice/practice prevăzute în curriculumul şcolar.

Concursul promovează excelenţa profesională şi valorile etice, creativitatea și inovația participanților,  precum şi fair-playul competiţional.

Pe toată perioada de implementare a activităților se va avea în vedere respectarea de către toți participantii și membrii echipei de implementare a principiului nediscriminarii și egalității.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;