Peste 590 de liceeni, prezenți la Iași la Etapa Națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

În perioada 11-13 mai 2018, Inspectoratul Şcolar al Judeţului IaşiAsociaţia Profesorilor de Matematică ”Florica T. Câmpan” și Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial Iaşi, din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași au organizat cea de-a XXII-a ediție a etapei naționale a CONCURSULUI DE MATEMATICĂ APLICATĂ „ADOLF HAIMOVICI”.

Concursul, devenit o tradiție pentru orașul Iași, a reunit și în acest an peste 590 de elevi din 40 de județe, însoțiți de peste 40 de profesori.

Eforturile depuse de tineri au fost recompensate cu premii și medalii, după cum urmează: 18 premii I; 18 premii II, 18 premii III; 20 de medalii de aur; 40 de medalii de argint și 60 de medalii de bronz.

Elevii ieșeni au confirmat așteptările, obținând două dintre cele șase punctaje maxime, precum și două premii I, un premiu II, un premiu III la secțiunea uman, respectiv tehnic, 11 mențiuni și trei medalii de aur, o medalie de argint și patru de bronz.

Unitățile școlare ieșene care s-au remarcat prin premiile obținute de elevi, sunt:  Colegiul Economic Administrativ Iași, Liceul Teoretic “Ion Neculce” Târgu Frumos, Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Hârlău, Colegiul Național “Mihai Eminescu” Iași, Colegiul Național “Emil Racoviță” Iași, Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași, Liceul Tehnologic “Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Iași, Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” Iași.

Concursul de matematică Aplicată „Adolf Haimovici” este o competiţie ce îşi propune să valorizeze eforturile și performanțele în matematică ale elevilor de liceu, de la profilurile: tehnic; servicii şi resurse naturale şi protecţia mediului; real – specializarea ştiinţele naturii; umanist – specializarea filologie (clasa a IX-a, clasa a X-a), precum şi de la specializarea ştiinţe sociale (clasa a IX-a, clasa a XII-a), stimulând spiritul de competiţie şi promovând modalități de utilizare a matematicii în practică, în viața de zi cu zi.

O particularitate a acestui concurs a reprezintat-o acordarea burselor de studiu pentru premianţii concursului care aleg să urmeze cursurile Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din Iaşi.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;