140 de elevi au participat la Concursul Național „Prietenii Pompierilor”

La sfârșitul săptămânii trecute, 140 de elevi din ciclul gimnazial din unităţile de învăţământ ieșene au participat la faza judeţeană a concursului naţional pe tematica protecţiei civile „Prietenii Pompierilor”, competiţie organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iași în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” şi Serviciul de Ambulanţă Iaşi.

În acest an s-au înscris numeroși elevi din mediul rural, concursul organizat pe Stadionul Tineretului din cartierul Tătăraşi reprezentând o provocare pentru echipele cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor” ce activează în şcoli. Chiar dacă este vorba despre o competiție dificilă, echipajele de elevi au dovedit că au cunoştinţe teoretice referitoare la măsurile de apărare împotriva incendiilor, dar şi curaj, spirit de echipă, forţă şi rezistenţă pe parcursul celor două probe practice: “Pista de îndemânare peste obstacole” și „Ştafeta de 400 m cu obstacole”.

Echipele câștigătoare sunt: locul I – Şcoala Gimnazială ,,Ioanid Romanescu’’ Voineşti, locul II – Şcoala Gimnazială ,,Aron Vodă” Aroneanu si locul III – Şcoala Gimnazială Chişcăreni, comuna Şipote. Premianții au primit diplome, medalii şi cupe.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;