Festivalul Internațional de Folclor „Cătălina”, teatru pentru toate vârstele și târg de antichități, la Palas

Palas le propune ieșenilor o agendă bogată de evenimente, pentru întreaga familie: spectacol al tradițiilor oferit de ansambluri folclorice internaționale, teatru pentru cei mici și cei mari, târg de obiecte cu patina timpului și competiție de scrimă.

Miercuri și joi, pe 25 și 26 iulie 2018, începând cu ora 16.00, parterul Atriumului Palas Mall găzduiește cea de-a XXIV-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor pentru copii și tineret „Cătălina”. Evenimentul dedicat portului, muzicii și dansurilor populare îi va avea protagoniști pe tineri artiști îndrăgostiți de tradițiile din țară și de peste hotare. Pe scena festivalului vor urca ansambluri folclorice din Mexic, Polonia, Muntenegru, Ucraina, Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova. România va fi reprezentată de ansambluri din Iași, Tulcea, Baia Mare, Olt, Deva etc. Gala evenimentului se va desfășura vineri, pe 27 iulie,  de la aceeași oră, la Casa de Cultură a Studenților Iași. Festivalul Internaţional de Folclor pentru copii şi tineret „Cătălina” este organizat de Palatul Copiilor și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

De vineri până duminică inclusiv, în Atrimul Palas Mall se desfășoară Târgul de Artă și Antichități. Toți cei pasionați de frumos și de poveștile trecutului vor descoperi obiecte aparte, care să le îmbogățească colecțiile sau să ofere un plus de personalitate locuinței lor. Târgul reunește numeroși expozanți din toate colțurile țării, dornici să prezinte obiectele cu dichis: piese de mic mobilier, tablouri, statuete, bijuterii şi argintărie, ceasuri de colecţie (de masă, de şemineu, de buzunar, de mână), numismatică, filatelie, porţelanuri şi alte articole ornamentale cu patina timpului.

Vineri și sâmbătă, de la ora 16.00, în zona Intersport din Atrium Palas Mall va avea loc cea de-a patra ediție a Excelsior Trophy Iașicompetiția internațională de scrimă pentru tineri. Evenimentul reunește aproximativ 160 de sportivi din Turcia, Franța și România și reprezintă  încheierea stagiului de pregătire Excelsior Training Camp.

Pasionații de dramaturgie sunt așteptați în week-end, la Amfiteatrul PalasSâmbătă, pe 28 iulie 2018, de la ora 20.30, Amfiteatrul Palas se transformă în„Aeroport”. Spectacolul poartă semnătura lui Ștefan Caraman și surprinde „viața ca un aeroport”, în care oamenii vin și pleacă, în care iubirile se învârt precum călătoriile. Cu o distribuție din care fac parte nume mari ale dramaturgiei româneși, precum Carmen Ionescu, Gelu Nițu, Meda Victor și Alexandru Nagy, piesa spune o poveste despre iubiri încâlcite. 

Pentru cei mici, duminică, de la ora 19.00, Teatrul Muzical „Șapte” prezintă „Mary Poppins”, un spectacol plin de umor, în care peripețiile se țin lanț. Zece copii talentați dansează și cântă live, antrenând alături de ei întregul public. Biletele pot fi achiziționate de la Centrele Info Palas Mall sau online, pe site-ul www.palasmall.ro. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de un discount de 10%. Dacă vor fi condiții meteo nefavorabile, spectacolele vor fi reprogramate. Detalii vor fi postate pe pagina de Facebook Palas.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;