Evenimentele săptămânii 8-14 octombrie la Ateneul din Iași

  • 8 octombrie 2018, de la ora 20.30 – Secretul Fericirii–  avanpremiera

 Realizat în spiritul unei comedii, „Secretul Fericirii” are, însă, un traseu psihologic solicitant, care ne determină să descoperim lucruri noi despre noi înșine și despre cei din jurul nostru.. Iubitorii de cinema, din Iași, au șansa să descopere deznodământul acestei situații pe data de 8 octombrie 2018, când va avea loc proiecția filmului, la Cinema Ateneu. Actorul și regizorul Vlad Zamfirescu va fi prezent.

  • 9 octombrie 2018, de la ora 12.00 – Sărbătorile Iașului 2018

 A XXVII-a ediție a Sărbătorilor Iașului începe marți, 9 octombrie și se încheie peste 8 zile, pe 15 octombrie, cu un super concert și foc de artificii la Palatul Culturii!

 Târgul de Toamnă are loc în perioada 10 – 15 octombrie, în zona din spatele Halei Centrale.

Parcul de Distracții va fi situat la Ștrandul Municipal din zona Cicoarei.

Pe 11, 12 și 13 octombrie vor avea loc spectacole de muzică populară în cartierele Tătărași, Nicolina și Alexandru cel Bun.

Seara Valorilor va fi organizată pe 14 octombrie, la Primăria Municipiului Iași.

Superconcertul Sărbătorile Iașului 2018 și focul de artificii vor avea loc luni, 15 octombrie, la Palatul Culturii.

Manifestările religioase încep pe 11 octombrie, la ora 6.30 dimineața: Procesiune cu Moaștele Sf. Cuvioase Parascheva.

Pe 12 octombrie are loc Pelerinajul „Calea Sfinților”, iar a doua zi se sfințește Biserica „Sf. Iulian din Tars”, din Campusul Tudor Vladimirescu.

Pe 14 octombrie, credincioșii sunt invitați la Hramul Sf. Cuvioase Parascheva, urmată de Masa Pelerinilor.

  • 9 octombrie 2018, de la ora 19.00 – Romeo și Julieta… making of, regia Alexandru Radu Petrescu

„Romeo și Julieta… making of”, regia Alexandru Radu Petrescu, Marți, 9 Octombrie, ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

 „Spectacolul “Romeo şi Julieta… making of”, după comedia “Lada” de Ion Sava, propune o perspectivă contrastantă între superficialitatea, comoditatea şi ipocrizia unei realități de o actualitate (arhi)cunoscută şi profunzimea, sensibilitatea şi firescul iubirii prezente în fiecare din noi, dar pe care, din nebăgare de seamă sau… din grabă, le-am (cam) uitat.

Un joc al aducerii aminte că fiecare dintre noi, cândva, a trăit povestea mirifică a iubirii celor doi, Romeo şi Julieta!” (Alexandru Radu Petrescu)

În rolurile principale îi regăsim pe actorii Ateneului, Erica Moldovan și Vlad Baba, cei care formează un cuplu cu multă priză la public.

  • 13 octombrie 2018, de la ora 10.00 – Călătoria lui Păcală În Regatul de Gheață – regia Andrei Ciobanu

 Cel mai îndrăgit personaj popular românesc, Păcală va face acum o vizită în Regatul de Gheață, unde este invitat chiar de către Elsa. Acesta se va întâlni aici cu locuitorii Regatului de Gheață, dar și cu alte personaje de basm ca Magicieni, Regi, Zmei și chiar Motanul Încălțat. Din păcate, Regatul de Gheață este în pericol și doar Păcală îl poate salva. Va reuși oare? Își va găsi Păcală curajul neceasar? Sau Regatul va fi pierdut pentru totdeauna? Prietenul său Tândală nu crede nimic din toate astea. Voi credeți? Bineînțeles că nu vor lipsi poveștile cu pilde, dansurile, cântecele vesele și chiar magiile pentru copii.

Vă așteptăm pe toți, cu mic, cu mare, să vedem ce a făcut Păcală în călătoria sa! La Ateneu, Sâmbătă, 13 octombrie 2018, ora 10.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

  • 13 octombrie 2018, de la ora 19.00 – FREAK SHOW by Florin Piersic Jr.

Florin Piersic Junior sosește Sâmbătă, 13 Octombrie, la Ateneul din Iași.

Îndrăgitul actor va încânta publicul ieșean cu celebra piesă Freak Show, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Realizat după un material scris de Florin Piersic Jr., în regia și interpretarea sa, FREAK SHOW este un spectacol dinamic, gândit astfel încât să tină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore.

Florin Piersic Jr. interpretează mai multe personaje: un miliardar de carton, muncitor pe șantier, bancher, pensionar, producător, profesor, cerșetor . Astfel, spectatorul are ocazia să urmărească evolutia cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă.

 “Florin Piersic Jr. face totul în “Freak Show” și face totul bine: l-a scris, l-a regizat și îl joacă, trăind cu atâta artă, fie și pentru puțin timp, viața altora, încât demersul devine o demonstrație de forță în teatru. Face un rol, apoi face un alt rol, se schimbă repede și integral. Trece, într-un singur spectacol, prin treisprezece personaje, fiecare dintre ele definit de stări, nuanțe care se schimbă brusc, deși nu brutal. E uluitor să vezi un om, fie el și un actor atât de talentat, devenind, la fiecare zece minute, altul.”

(Andrei Crăciun – Revoluția bunului scris)

  • 14 octombrie 2018, de la ora 10.00 – Hansel și Gretel – Marionette Show, Spectacol pentru copii

 Frățiorii Hansel și Gretel pornesc Duminică, 14 octombrie 2018, ora 10.00, într-o aventură pe cinste! Vor face cunoștință cu o vrăjitoare hazlie, vor râvni la căsuța de turtă dulce…și vom descoperi împreună cu cine se vor mai întâlni cei doi!

Simpaticul Hansel și jucăușa lui soră Gretel doresc să transmită copiilor prin povestea lor faptul că iubirea dintre frați și surori este una foarte puternică, faptul că familia, așa cum este ea, este cea mai importantă, că atunci când suntem alături de cineva devenim mai puternici și mai curajoși, că nu este bine să intrăm pe proprietatea altcuiva deoarece ni se poate întâmpla ceva neprevăzut și că trebuie să zâmbim și să căutăm soluții în orice situație ne-am afla.

 Trupa Marionnette Show vă invită la spectacolul „Hansel și Gretel”!

Duminică, 14 octombrie 2018, ora 10.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”!

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;