5:13 pm - Friday April 19, 3935

Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza”, partener într-un proiect ERASMUS KA2 pentru îmbunătățirea competențelor CNC și CAM-CAD în concordanță cu necesitățile industriei

Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” este unul dintre cei 5 parteneri (alături de instituții din Germania, Spania, Bulgaria si Croația) în proiectul european ERASMUS+, coordonat de Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi din Turcia, cu titlul ” Îmbunătățirea competențelor CNC și CAM-CAD în concordanță cu necesitățile industriei la centrele de prelucrare verticală CNC”.

Proiectul, extrem de important pentru formarea profesională în calificări deficitare, de operatori echipamente cu comandă numerică, are o durată de 30 luni și urmărește îmbunătățirea calității formării profesionale în acord cu nevoile sectorului tehnic. În cadrul proiectului se va crea o platformă e-learning pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor dobândite online de operatorii în CNC-CAD-CAM. Aceasta va putea fi folosită ca resursă educațională importantă atât în cadrul programelor de formare profesională inițială în școlile VET, cât și în programele de învățare pe tot parcursul vieții.

În perioada 11-14 februarie 2019, două cadre didactice de la Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” au participat la prima întâlnire de lucru transnațională organizată de coordonatorul de proiect, Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi din Turcia, în Istanbul. În cadrul acestei activități s-au stabilit coordonatele sarcinilor partenerilor pentru prima etapă de lucru a proiectului, de realizare a unuiraport de țară și un articol privind formarea în CNC-CAD-CAM în Europa.

Rezultatele proiectului vor constitui un model de educație continuă care să răspundă nevoilor industriei și, de asemenea, vor asigura o actualizare a competențelor profesionale necesare, în conformitate cu cerințele domeniului tehnic, în continuă schimbare și retehnologizare.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;