5:13 pm - Sunday April 19, 2381

Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, la ceas aniversar

În zilele de 18-19 aprilie, Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iași realizează un memento al începuturilor sale, marcând în mod festiv acest eveniment, prin participarea cadrelor didactice și a elevilor  școlii la diverse activități educative, artistice și aniversare, cu prilejul împlinirii a 15 ani de la înființarea liceului.

Seria manifestărilor educative a fost devansată, în preziua perioadei dedicate aniversării Zilelor Școlii printr-o activitate cu un caracter cultural-artistic – Concursul de artă dramatică,  unde trei trupe de teatru amator, formate din elevii școlii, de la clasele: a-IX-a I, a- X-a H și a- XI-a D și-au afirmat talentul actoricesc pe o scenă improvizată, dar vie, în fața publicului format din colegii lor de generație.

Deschiderea oficială a  Manifestărilor  dedicate Zilelor Școlii, în an aniversar, a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași și a fost urmată de un spectacol artistic organizat de elevii școlii, coordonați de un colectiv de cadre didactice.

Au fost prezenți în public, alături de  personalul didactic al școlii și de elevi,  și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, ai Primăriei Iași, reprezentanți ai agenților economici, părinți și alți parteneri educaționali, dar și absolvenți din promoțiile anterioare, care ne fac cinste.

După momentul Deschiderii festive, s-a derulat programul artistic, extrem de variat și care a umplut de energie întreaga sală:  imnul școlii,  urmat de alte piese din repertoriul Corului școlii, prezentarea unui recital poetic și a unei scenete adaptate după un fragment din schița, Inspecțiune, de I.L. Caragiale, de către elevii claselor: a-IX-a H și a-X-a B, sub coordonarea membrilor Catedrei de limba română, coregrafii originale după dansuri tradiționale românești și reprezentație de dans modern, susținută de echipa de majorete.

Ziua deschiderii activităților prilejuite de Aniversarea celor 15 ani de existență a Liceului Tehnologic Economic de Turism, Iași, se va încheia printr-un itinerar tematic, ” Treasure Hunt”, organizat de către profesorii din aria curriculară geografie-istorie.

Cea de-a doua zi a activităților prilejuite de Zilele Scolii, 19 aprilie, implică elevii claselor a-XII-a, într-o prezentare a ofertei educaționale: Student pentru o zi, realizată în cadrul Porților deschise la USAMV, Iași, la Facultatea de Zootehnie. În același interval orar, în cadrul școlii s-a desfășurat un amplu Simpozion pentru elevi, dedicat susținerii de referate științifice, de către elevii liceului nostru, dar și cu o largă participare a elevilor din toată regiunea Moldovei, intitulat ”Geografia turismului”, organizat de către profesorii de geografie din școală.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;