Ministrul Transporturilor a semnat, la Iaşi, contractul de refacere a SF pentru tronsonul de autostrada Tg. Mureş – Tg.Neamţ

În prezența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a directorului general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, și a reprezentanului firmei Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial S.A., la Iaşi a fost semnat joi, 9 mai, contractul de revizuire a studiului de fezabilitate (SF) pentru segmentul Tg Mureș-Ditrău-Tg. Neamţ (210 km), parte din Autostrada Unirii (Tg Mureș-Ungheni). Valoarea contractului este de 17,58 milioane de lei, fără TVA, iar durata de execuţie de 14 luni.
”Am înțeles foarte bine mesajul pe care românii l-au transmis față de lipsa unei infrastructuri mari în România, mai ales în zona Moldovei. De aceea, ne-am mobilizat și, astăzi, reușim semnarea acestui contract, înainte chiar de termenul propus inițial. Împreună cu parlamentarii de Iași vom stabili cum putem reduce perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, deoarece, suntem condiționați de acordul de mediu care trebuie să parcurgă o procedură destul de vastă pentru a fi obținut. Până pe 30 iunie va fi încărcată pe SICAP, platforma de achiziții publice, procedura de selecție a ofertanților pentru proiectarea și execuția tronsonului Tg Neamț –Iași. Și tot până la această dată, vom lansa proiectarea și execuția pentru tronsonul Iași – Ungheni (podul peste Prut). Acum se lucrează la acordul dintre cele două guverne, acord care va constitui fundamentul legal pentru construcția podului”, a afirmat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Reprezentantul Guvernului a anunţat că România dispune de 5,1 miliarde de euro, fonduri alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și că în luna iulie a acestui an va fi lansată procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia centurii municipiului Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;