Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

În ziua de 18 mai 2019 va avea loc la Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi etapa județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”, la care sunt înscrise 12 echipaje din 8 școli

„Tinerii dezbat” este o olimpiadă națională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare raționala in spațiul public, precum și la formarea și dezvoltarca atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială. Practica dezbaterilor ii pregatește pe tineri sa acționcze coerent, să investigheze și să analizeze problemele importante ale lumii contemporane, să fie critici și constructivi in abordările asupra unui subiect.

Participanții se vor întâlni pentru a dezbate public temele:

  1. Secțiunea “Începători” (elevi care până la momentul înscrierii în concurs nu au mai participat la competiții de profil)
  • acest parlament crede că votul obligatoriu va crește calitate democrației în România;
  • acest parlament crede că ar trebui introduse amenzi pentru utilizatorii casnici care nu colectează selectiv deșeurile.
  1. Sectiunea “Avansați”
  • acest parlament consideră că, în obținerea progresului școlar, cooperarea este mai importantă decât competiția;
  • acest parlament crede că imigranții sunt o soluție viabilă pentru reducerea deficitului de forță de muncă din România.

După finalizarea etapei județene, echipa de pe primul loc de la fiecare secțiune se va califica în finala naţională, organizată în perioada 7 – 13 iulie la Piatra Neamț.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;