Proiect de parteneriat strategic la Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mîrzescu”

Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mîrzescu” Iași  a fost beneficiar, în perioada 2017-2019, a unui proiect de parteneriat strategic între școli, Erasmus + „MADD-music, art, drama-dance in the classroom”, proiect în care  coordonator este scoala Kirkkomännikön koulu, Alavus, Finlanda, proiect finanțat de Uniunea Europeana, prin programul Erasmus+ KA 2

Proiectul  se adresează elevilor de 6-12 ani, în special învățământului primar.  Organizațiile partenere provin din Portugalia (Manteigas), România (Iași), Turcia (Ankara), Croația (Slavonski Brod), Grecia (Heraklion),  Spania (Torrevieja) și Finlanda ( Alavus).

Scopul proiectului MADD este creşterea nivelului motivaţiei şi implicării elevilor în activităţile şcolare pentru a  reduce absenteismul și abandonul școlar, reușind îmbunătățirea abilităților de învățare ale elevilor prin muzică, artă, teatru și dans, prin cunoașterea diferitelor culturi obținând o perspectivă mai largă a artei și a procesului de realizare a artei.

În acești doi ani, la activitățile proiectului au participat  direct la mobilități 14 profesori, dar și 10 elevi din clasele a IV, a V-a , a VI-a, participarea unor elevi având acestă vârstă fiind mai rară, atât în județ cât și la nivelul țării.

În perioada 21- 23 mai 2019 au loc la Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mîrzescu” activitățile reuniunii transnaționale finale a proiectului.

 Cu această ocazie, vor avea loc lucrările Simpozionului Internațional Interactive methods and good practice for preventing dropout in European schools.

Scopul acestor lucrări este de  a face schimb de bune practici, atât cu colegii din proiect, cât și cu alți colegi din țară sau din alte țări, cu privire la  metode și bune practici de prevenire a  absenteismului și  a abandonului școlar  pentru o mai bună integrare școlară.

În organizarea acestui simpozion, sunt parteneri Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, CCD „Spiru Haret” Iași, CJRAE Iași. De asemenea s-a primit și sprijinul conducerii Palatului Copiilor Iași.

Lucrările acestui simpozion constituie o excelentă oportunitate de dezvoltare a dimensiunii europene a educației din această școală.

Lucrările vor începe în data de 22 mai 2019, ora 9.30, în sala de conferințe a colegiului.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;