”HEARTS UP! ♥ INIMILE SUS!”, proiect organizat de către Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări

Inclus în CAERI 2019, poz. 1471, domeniul Educație civică, voluntariat, proiecte caritabile, proiectul ”HEARTS UP! ♥ INIMILE SUS!”, organizat de către Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Iași în perioada 19 februarie – 15 iulie 2019, se adresează elevilor din clasele a V-a – a XII-a din instituţia iniţiatoare de proiect, precum şi din cele celelalte școli participante/partenere. Evenimentul-cheie al proiectului se va desfășura joi, 23 mai 2019, începând cu ora 10:00, când participanții se vor aduna pe platoul din locația 2 a liceului, unde vor avea loc discursul organizatorilor / invitaților și un moment de încălzire „Dans și sănătate”. Ulterior, participanții se vor îndrepta spre mănăstirea Cetățuia, unde vor organiza o inimă umană ca simbol al vieții sănătoase. În paralel cu drumeția, se va realiza în locația 1 a liceului și un concurs de afișe / postere și eseuri prin care elevii să promoveze un stil de viață sănătos, încurajând mișcarea, sănătatea fizică și spirituală în rândul adolescenților.

Proiectul cuprinde, în afară de activitățile menționate anterior, dezbateri pe teme de educație pentru sănătate („Mindfulness pentru începători”, „Pastile “ pentru sănătatea  copiilor noștri), ateliere de nutriție și gastronomie distractivă („Farfuria fericită”), activități sportive („Ia… și biciclesc”, „5 minute de mișcare la pauza mare”). Aflat deja la a patra ediție, evenimentul se bucură de un real succes printre elevi, răspunzând nevoilor de informare, mişcare şi sport ale tinerilor din şcoală. O dovadă în plus o constituie și numărul de parteneri implicați în proiect (instituții școlare din județele Iași, Bacău, Botoșani, Suceava, Vrancea, Neamț, Giurgiu, Timișoara, Galați, dar și din Republica Moldova) și numărul de elevi participanți (se estimează prezența a aproximativ 150 de elevi, însoțiți de cadre didactice).

Calitativ, rezultatele așteptate vizează formarea de abilităţi de viață sănătoasă și nutriție echilibrată pentru tinerii de la LTMA Iași și din școlile partenere, atragerea de noi membri în clubul Eagle Heart (club care are ca  scop promovarea unui stil de viață sănătos pe toată perioada proiectului și după terminarea acestuia),                       stimularea lucrului în echipă prin activități practice, ateliere de lucru, drumeții și, nu în ultimul rând, sensibilizarea părinţilor pentru a susţine şi promova comportamentele sănătoase în rândul elevilor.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;