Proiect Erasmus la Școala Gimnazială “Ionel Teodoreanu”

Școala Gimnazială “Ionel Teodoreanu” Iași găzguiește, în perioada 20-24 mai 2019, cea de-a doua activitate de învățare cu schimb  de elevi  din cadrul proiectului Erasmus KA2  ”CULTIVATING SOCIAL RESPONSIBILITY”.  În această perioadă se desfășoară activități la care participă 24 de elevi și 9 profesori din Slovacia, Polonia, Macedonia și Turcia, alături de elevii și profesorii români. Proiectul  își propune dezvoltarea responsabilității sociale a elevilor prin implicarea lor activă în proiecte de voluntariat în cadrul comunităților din țările partenere.

Programul săptămânii  include activități educative cu elevii menite să stimuleze creșterea interesului elevilor pentru  comunitatea din care fac parte, să stimuleze implicarea socială, comportamentul civic,  să contracareze comportamentul antisocial, să încurajeze toleranța și non-discriminarea, să îmbunătățească abilitățile sociale și competențele interculturale ale elevilor.. O zi emoționantă pentru toți partenerii din proiect a fost cea petrecută la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași, zi în care elevii și profesorii parteneri în proiect au intrat în contact cu atmosfera în care învață copii cu deficienţe auditive și deficienţe senzoriale multiple, au participat la ateliere de olărit și au jucat jocuri de mișcare îndrumați de profesorii liceului.

Oaspeți și gazde, elevi și profesori și-au dorit să pună un zâmbet pe fața copiilor ce se reunesc după-amiaza la Centrul  de zi Inculeț de la Bârnova. Au confecționat împreună daruri și au pregătit mici momente artistice completând astfel seria activităților desfășurate sub semnul responsabilității sociale.

Vizita la muzeele găzduite de Palatul Culturii Iași a prilejuit familiarizarea partenerilor din proiect cu importantele repere istorice și culturale ale orașului Iași. De asemenea religia,  istoria, tradițiile populare românești,  au fostîmpărtășite prin activitățile derulate la palatul de la Ruginoasa,la mănăstirile Galata și Cetățuia. 
Filed in: Educație

Comments are closed.

;