5:13 pm - Thursday April 19, 6998

Premiul al II-lea obținut de elevii Liceului de Informatică la Concursul național de proiecte ale elevilor la Sulina

Echipa Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, formată din prof. coordonator Claudia Cărăușu și elevii Farcaș Egidiu – clasa a XI-a și Roșcan Bianca, din clasa a XII-a, a obținut premiul II la Concursul Național din Calendarul Activităților Educative al M.E.N. cu titlul “Parteneriat în Educație – prezent și perspective”, ediția a IX-a, organizat la Sulina, în perioada 20-23 mai 2019.

Organizarea concursului pornește de la ideea formării în rândul elevilor a unui comportament de cetățean european și cuprinde următoarele secțiuni la care elevii liceeni din toată țara, după o selecție la nivel județean făcută de inspectoratele școlare, își înscriu proiectele derulate pe parcursul anului: educație pentru sănătate, educație pentru voluntariat, educație pentru interculturalitate, educație pentru cetățenie democratică.

Echipa Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași a participat la secțiunea „Educație pentru sănătate”, cu proiectul “Impact. STOP bullying și cyberbullying”, iar finalitatea campaniei a fost conceperea unei platforme on-line ,,LIIS – spune NU”, care cuprinde  toate tipurile de proiecte, parteneriate, activități, resurse și modele educaționale, pe care elevii le-au implementat în activitățile de tip educație de la egal la egal (peer-to-peer) în liceu, alaturi de partenerii lor: ISJ Iasi, IPJ-Iasi, Asociația ROR.

Pentru cei doi elevi reprezentanți ai județului la acest concurs prestigios, împreună cu profesorul Claudia Cărăușu, a fost o oportunitate de a împărtăși cu ceilalți participanți din țară experiențe, resurse, și idei inovatoare în prevenirea și combaterea fenomenului de bullying și cyberbullying în școli. Platforma propune resurse inedite de tipul: inteligența artifiială DAVE (identificarea micro expresiilor faciale), START UP, concursuri on-line, forum – Spune și Tu, Web-site-uri, PPT-uri, chestionare,   ce pot fi vizualizate/utilizate de orice actor educațional interesat să se alăture campaniei de conștientizare și prevenire a bullyingului și cyberbullyingului în rândul elevilor și să desfășoare activități în școli.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;