30 de liceeni din Iași au experimentat cum este să fii angajat în companiile din Ansamblul Palas

Pentru o zi, tinerii au intrat în atmosfera de lucru a companiilor prezente în clădirile de birouri din ansamblul Palas și au interacționat cu specialiștii. Au avut parte de o experiență inedită, care le-a oferit o imagine mai clară asupra a ceea ce doresc să studieze și să profeseze.

La finalul săptămânii trecute, compania IULIUS a organizat evenimentul „Angajat pentru o zi în UBC”, al cărui scop a fost acela de a le prezenta liceenilor oportunitățile în carieră pe care le oferă domeniul lor de studiu și de a-i ajuta în alegerea unui program universitar în funcție de preferințele și abilitățile lor. 30 de elevi de clasele X-XII din Iași, de la diferite specializări, au participat la această acțiune și au descoperit, direct de la profesioniști,cum este să lucrezi într-un mediu corporativ, în cadrul companiilor care au sedii în ansamblul Palas.

În funcție de sfera lor de interes, tinerii au putut selecta domeniul pe care să îl aprofundeze: IT, Resurse Umane/Vânzări, Marketing și Comunicare, Financiar – Bancar. Astfel, au avut parte de vizite în companiile Endava, Veoneer, Fortech, OSF Global Services, Yonder, Accenture, Banca Transilvania și IULIUS. În grupuri restrânse, au discutat cu specialiștii și au primit informații despre cerințele de la un viitor angajat, despre activitatea pe care o desfășoară și cum se pot orienta mai ușor în formarea unei cariere.  Totodată, au beneficiat de un tur ghidat în companii, pentru a se familiariza cu atmosfera de lucru și a interacționa cu angajații.

Elevii participanți studiază diferite profiluri din cadrul Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași, Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” Iași, Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași, Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” și altele.

„Angajat pentru o zi în UBC” face parte din programul „Iași, orașul viitorului tău”, derulat de compania IULIUS, ce are scopul de a promova Iașul la nivel regional, drept un important centru academic, cu multiple oportunități de dezvoltare a carierei și petrecere a timpului liber. Programul include activități precum: târg al universităților, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, conferințe, caravane regionale, facilitarea unor discuții cu profesioniști din cadrul multinaționalelor prezente în Iași, sesiuni de training specializate și multe altele.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;