5:13 pm - Tuesday April 20, 1723

Vectori de imagine indreptati spre comunitate!

In cadrul campaniei ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE!”  au vizitat Centru National de Economie Sociala al ADV Romania dna Ruxandra Krisan, specialist in domeniul relatiilor si doamna avocat Anca Preda, consilier local iesean.

Invitatele au vizitat atelierele protejate ale unitatii Util Deco, dezvoltata si sustinuta de ADV Romania, in care persoane cu dizabilitati angajate in munca, lucreaza in domenii precum croitorie, legatorie, IT, arta mestesugareasca, pictura si arhivare documente, produsele si serviciile realizate putand fi vizualizate si achizitionate pe pagina www.utildeco.ro.

De asemenea, invitatele noastre au aflat detalii cu privire la formarea profesionala a persoanelor din grup vulnerabil, care beneficiaza de cursuri gratuite in cadrul oganizatiei pentru specializarea in domeniile in care functioneaza atelierele.

“Prin lucrurile concrete pe care le realizeaza, prin umanismul pe care il promoveaza neabatut, Fundatia “Alaturi de Voi” demonstreaza ca isi merita cu prisosinta numele. Ea este, intr-adevar, alaturi de persoanele cu dizabilitati ajutand la reintegrarea lor profesionala si implicit sociala. Acesta este semnul unei mentalitati care se ridica la inaltimea mileniului nostru. M-am implicat cu toata inima alaturi de voi. M-am implicat, sperand ca exemplul meu se va dovedi contagios pentru colegii din sfera politica, deseori indiferenti fata de semenii lor care au avut parte de o soarta mai putin binevoitoare”- a afirmat dna Anca Preda dupa vizita la ADV Romania.

Urmare a vizitei realizate la ADV Romania, dna avocat Anca Preda, alaturi de consilierii locali Camelia Gavrila si Anghel Ficu, a sustinut, in cadrul sedintei consiliului local de aprobare a bugetului Primariei Iasi pe 2013, necesitatea alocarii de fonduri pentru sustinerea proiectelor ONG-urilor iesene.

Doamna Ruxandra Krisan ne-a trimis urmatorul mesaj:  „Am fost si eu la ADV! Si am constat  ca un bun management poate face dintr-un ONG,  un business de succes, dedicat unor oameni cu nevoi speciale. Mai mult decat atat,  ADV se vede ca o entitate prospera si bine administrata, in care nevoile publicului tinta au fost motorul care a motivat echipa manegeriala sa gaseasca permanent solutii. Antreprenoriatul social este aici un exemplu de buna practica, si transmit public toata admiratia mea Fundatiei Alaturi De Voi!”.

“Vizita celor doua doamne, cu experiente deosebite, ambele vectori de imagine in comunitate si aprecierea lor, reprezinta pentru noi un feed back important asupra modului in care persoane din alte domenii de activitate pot intelege ceea ce dezvoltam noi aici, mai ales ca avem nevoie de orice punct de sprijin – fie ca e vorba de faptul ca la legea 448/2006 noi putem fi chiar un avantaj de afaceri pentru firmele cu peste 50 de angajati, care nu au 4% dintre acestia persoane cu dizabilitati si pot face comenzi la noi, in loc sa plateasca o taxa, deloc mica la bugetul de stat, fie ca e vorba de sustinerea serviciilor directe catre  beneficiarii nostri, persoane cu dizabilitati. Le multumim ca au facut pasul catre noi, vizitandu-ne si contam pe suportul lor ” – a mentionat dna Angela Achitei, presedintele ADV Romania.

Campania va continua sa promoveze Centru national de economie sociala prin atragerea atentiei asupra importantei acestui domeniu pentru o comunitate care nu plaseaza persoana cu dizabilitate doar ca „abonat” al serviciilor de asistenta sociala, ci si ca persoana independenta care poate crea, produce, trai normal si deveni un angajat de succes.

Centru national de economie sociala a fost inaugurat in 14 septembrie 2012, in satul Uricani, comuna Miroslava, judetul Iasi in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, implementat de ADV Romania,  prin cofinantarea Fondului Social European, prin POSDRU.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;