5:13 pm - Sunday April 20, 1456

Utilajele Primăriei, scoase pe teren pentru înlăturarea efectelor primei ninsori căzute în această iarnă

Societăţile din cadrul Primăriei au acţionat în noaptea de luni spre marţi şi în cursul zilei de marţi cu utilaje şi muncitori pentru eliminarea efectelor cauzate de prima ninsoare căzută în municipiul Iaşi în această iarnă. Astfel, în cursul nopții de 7 spre 8 decembrie, în tura dintre orele 20.00 și 8.00, SC Citadin SA, companie care asigură și coordonarea Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, a intervenit cu șapte autocamioane, opt sărărițe, un buldoexcavator cu cupă, un încărcător frontal, 10 muncitori și doi șefi de trasee. Echipele SC Citadin SA au utilizat 87 de tone de clorură de sodiu pe toate traseele, precum și trei tone de clorură de calciu în zona centrală și pe străzile betonate din Bucium. Astăzi, 8 decembrie, în tura dintre orele 8.00 și 20.00, SC Citadin SA continuă să intervină cu șapte autocamioane, trei sărărițe, trei buldoexcavatoare cu cupă, un încărcător frontal, 23 de muncitori și șapte șefi de trasee, în special în zonele Bucium, Moara de Vânt, Aviației, Nicolina, CUG și Mircea cel Bătrân. Marţi, 8 decembrie, între orele 7.00 și 15.00, SC Compania de Transport Public (CTP) SA a folosit pentru acțiunile de deszăpezire două utilaje și 10 muncitori, care au utilizat 500 de kilograme de tone de clorură de sodiu și 200 de kilograme de clorură de calciu. Echipele CTP SA au lucrat în prima parte a zilei pe tronsoanele Canta – Gară – Piața Unirii- Tătărași – bd. Virgil Săhleanu și Dacia – Alexandru cel Bun – bd. Nicolaie Iorga – Țesătura, iar în cursul după-amiezii în zonele CUG și CET. Nu în cele din urmă, echipajele Poliției Locale patrulează în permanență și transmite societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale. Pentru acțiunile de deszăpezire din această iarnă, SC Citadin SA, SC Servicii Publice SA, SC Salubris SA și SC CTP SA au la dispoziție, în total, 190 de utilaje și autovehicule, precum și circa 400 de angajați. Din numărul total de autovehicule și utilaje, 116 sunt ale societăților comerciale ale municipalității, iar restul sunt contractate de Citadin SA, urmând să fie utilizate în funcție de vreme.

Date de contact și telefoane utile:

  • Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al SC Citadin SA 0232.236.000.
  • Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al SC Salubris SA.
  • Și SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392.
  • Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC CTP SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/ctpiasi.
  • De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium, nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;