Noul model Mercedes-Benz Clasa E, mașina oficială a Galei Premiilor UNITER

Luni seara, în deschiderea Galei Premiilor UNITER, Casa Auto Iași a organizat evenimentul de prezentare a noului model Mercedes Benz Clasa E. “Noul model Mercedes Benz este mașina oficială a Galei Premiilor UNITER, aducând un plus de valoare acestui prestigios eveniment. Parteneriatul dintre Casa Auto Iași și Teatrul Național Ieșean este consolidat cu această ocazie specială, oferind încă un spectacol de top celor care apreciază valoarea, stilul și rafinamentul. Acest model face, de asemenea, un progres important în ceea ce privește economia de combustibil și grija față de mediu”, a afirmat Bogdan Pițigoi, președintele Grupului de firme Tester – Casa Auto.

Evenimentul de prezentare a acestui model s-a bucurat, de asemenea, de prezența unui invitat-surpriză, actorul și regizorul Ion Caramitru, președintele UNITER. Acesta a sosit la Teatrul Național “Vasile Alecsandri” la volanul noii limuzine, apariția sa fiind transmisă în direct în sala unde avea loc evenimentul de prezentare. “Nu mă pricep la termeni tehnici, nu știu să spun despre această mașină decât că oferă o experiență incredibilă a șofatului, este un model de eleganță și rafinament”, a declarant Ion Caramitru, care a mai mulțumit și companiei Casa Auto pentru sprijinul acordat în realizarea Galei de la Iași a premiilor UNITER.

Sistemele inteligente de asistenţă conferă un nou nivel de siguranţă

Atât limuzina, cât şi modelul break al noii generaţii a Clasei E sunt echipate standard cu sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST. Folosind un radar, acest sistem avertizează şoferul asupra unei posibile coliziuni şi pregăteşte sistemul pentru o frânare cât mai eficientă. COLLISION PREVENTION ASSIST ajută la reducerea semnificativă a riscului de producere a accidentelor din spate. Tot în echiparea standard este oferit şi sistemul ATTENTION ASSIST îmbunătăţit, care este de acum capabil să atenţioneze şoferul în cazul în care acesta dă semne de oboseală sau conduce într-un ritm nesigur, pe o gamă mai largă de viteză.

În plus, pentru noua generaţie a Clasei E sunt disponibile opţional sisteme de asistenţă noi sau îmbunătăţite cu mai multe funcţii. Ele includ următoarele:

• DISTRONIC PLUS cu Steering Assist poate ajuta şoferul să păstreze banda de rulare pe care se află sau îl asistă semi-automat în păstrarea traiectoriei după maşinile ce se deplasează în faţa sa.
• Pentru prima dată, sistemul de asistenţă la frânare BAS PLUS include funcţia Junction Assist şi este astfel capabil să detecteze traficul dar şi pietonii care se deplasează perpendicular pe direcţia de deplasare a maşinii şi pregăteşte sistemul de frânare pentru ca şoferul să beneficieze de întreaga capacitate a acestuia.
• Sistemul PRE-SAFE® Brake poate detecta pietonii din faţa maşinii şi poate frâna autonom maşina pentru evitarea unui accident la viteze de până la 50 km/h.
• Adaptive Highbeam Assist Plus este sistemul ce permite păstrarea fazei lungi a farurilor pornită în permanenţă deoarece va regla automat luminozitatea pentru ca fasciculul de lumină să nu deranjeze şoferii maşinilor care circulă din sens opus.

Design: un stil aparte, rafinat, sportiv

Părţile frontale ale noilor modele Clasa E limuzină şi break sunt complet noi şi au proporţii modificate. Farurile au fost redesenate complet şi includ de acum toate elementele funcţionale într-o singură unitate. În plus, pentru prima oară în istoria sa, Clasa E este disponibilă cu două finisări diferite pentru grilă:
– cea clasică, tri-dimensională, cu steaua pe capotă;
– sport (cu steaua integrată în grila maşinii).

Aspectul noilor limuzine şi breakuri Clasa E este mai atrăgător ca niciodată şi datorită modificărilor aduse designului părţii laterale şi spatelui. O nouă linie aplicată în partea inferioară a portierelor urcă spre spatele maşinii, acest lucru conferind noilor modele Clasa E mai multă eleganţă şi rafinament. În acelaşi timp, aspectul dinamic este accentuat şi el de această nouă caracteristică de design.

Mercedes-Benz a revizuit, de asemenea, şi interiorul noii generaţii a Clasei E, armonizând noul design cu formele schimbate ale exteriorului. Interiorul este dominat de materiale de o calitate foarte ridicată, o inserţie de material nobil, compusă din două segmente, ce se întinde pe toată suprafaţa bordului, precum şi de un nivel de confort considerabil  îmbunătăţit.

Cel mai puternic model Clasa E este oferit de divizia Mercedes-AMG

Noul Mercedes-Benz E 63 AMG, în noua sa versiune de top S-Model, redefineşte standardele segmentului său în ceea ce priveşte performanţa, dinamismul precum şi eficienţa motorului. El oferă o putere maximă de 430 kW (585 CP) şi un cuplu motor maxim de 800 Nm, transmise tuturor celor patru roţi prin intermediul unui nou sistem de tracţiune integrală AMG 4MATIC, dezvoltat special pentru a oferi o performanţă mai mare ca niciodată. Noul sistem de tracţiune integrală este disponibil opţional pentru modelele E 63 AMG standard, acum cu o putere crescută la 410 kW (557 CP). Prin noul E 63 AMG, Mercedes-AMG oferă clienţilor săi un autoturism cu un caracter unic, mai individualist ca niciodată, care, în premieră, poate fi echipată cu un sistem de tracţiune integrală, dezvoltat pentru a oferi şoferului o dinamică mai incitantă.

Noua generaţie a Clasei E poate fi comandată deja în showroom-ul Mercedes Benz al Casei Auto Iași. Preţul de bază pentru noua generaţie a Clasei E echipată cu un motor diesel este de 33.775 euro (fără TVA) pentru E 200 CDI. Pentru modelele pe benzină, preţurile încep de la 34.500 euro (fără TVA) pentru E 200 şi urcă până la 62.125 euro (fără TVA) pentru E 500 4MATIC. Preţurile modelelor AMG sunt cuprinse în intervalul 89.050 euro şi 99.500 euro (fără TVA, preţ valabil pentru modelele limuzină).

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;