5:13 pm - Tuesday April 19, 8489

Cezar Alexandru Baciu, consilierul USR-PLUS care a votat bugetul, va fi dat afară din partid

Cezar Alexandru Baciu, consilierul USR-PLUS care în şedinta Consiliului Local a votat bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Iaşi pentru anul în curs, va fi exclus din partid.

Anunţul a fost făcut de deputatul Costette Chichirău, preşedintele USR Iaşi, într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook

“Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași vor propune în această seară Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Aceasta excludere nu se poate face direct de către Biroul Local sau cel Județean, din cauza faptului ca USR și PLUS sunt acum în procedură de fuziune. Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local își va pierde mandatul”, afirmă Cosette Chichirău în postare.

Reamintim că, întrunit în această după amiază în şedinţă de îndată, la Palatul Roznovanu, plenul Consiliului Local a aprobat cu 14 voturi pentru şi două abţineri proiectul de buget al municipiului Iaşi pentru anul 2021. În favoarea bugetului s-au exprimat consilierii locali PNL şi PMP + consilierul Cezar Alexandru Baciu de la USR-PLUS. Ceilalţi consilieriii USR-PLUS prezenţi în sală s-au abţinut de la vot, iar cei de la PSD au părăsit încăperea.

A fost pentru a treia oară când proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Iaşi a fost supus plenului Consiliului Local, după ce, în şedinţele care au avut loc pe 29 aprilie şi 10 mai, documentul a fost respins la diferenţă de un vot.

Într-o declaraţie de presă, transmisă în direct pe contul personal de Facebook şi pe cel al Primăriei Municipiului Iaşi (PMI), primarul Mihai Chirica a mulţumit consilierilor locali care au votat în favoarea bugetului şi, în mod special, consilierului Cezar Alexandru Baciu, care în ciuda presiunilor exercitate asupra lui de conducerea USR-PLUS a votat în conformitate cu jurământul pe care l-a depus faţă de ieşeni la preluarea mandatului.

“Astăzi, cu majoritate, am reuşit să trecem bugetul local pe anul 2021. El a venit pe fondul unei largi dezbateri politice, pe parcursul a multor întâlniri şi a multor zeci de ore, în care zecile de amendamente aduse au fost filtrate şi aprobate şi care în cele din urmă au dat o formă concretă documentului. Vreau să-i mulţumesc domnului Cezar Alexandru Baciu că a înţeles că nu o relaţie personală cu primarul municipiului Iaşi este importantă, ci important este relaţia pe care un consilier local îl are cu cetăţenii care l-au votat. Nu există un lucru mai important pentru un om politic decât să slujească comunitatea care l-a votat, motiv pentru care consider că acest domn consilier este cu adevărat un slujitor credincios al comunităţii care l-a trimis în Consiliul Local”, a declarat primarul.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;