Concursurile pentru desemnarea directorilor de şcoli ar putea începe în toamnă

Noii directori de şcoli, desemnaţi în urma concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, ar putea fi numiţi în funcţie începând cu cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2021/2022, a anunţat, sâmbătă, la Iaşi, ministrul Sorin Câmpeanu.

Acesta a declarat că Ministerul Educaţiei Naţionale va propune Comitetului pentru Dialog Social demararea procedurilor privind organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli începând din această toamnă şi nu din 27 iulie, aşa cum prevede metodologia aflată în acest moment în dezbatere publică.

“Am primit mai multe propuneri, am încercat să identificăm numitorul comun al acestor propuneri, din partea colegilor din învăţământul preuniversitar, a reprezentanţilor primarilor, sindicatelor şi, punând în balanţă argumentele pro şi contra, plusurile şi minusurile, luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta luni, începând cu ora 9,00, la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

“Proba de interviu s-ar putea susţine până la începutul lunii decembrie, urmând ca din semestrul al doilea, respectiv de la data de 10 ianuarie 2022 să avem numirile în vigoare. Acesta este un avantaj, de a comasa toate etape concursului în semestrul I al anului şcolar 2021/2022 şi de a începe cel de-al doilea semestru cu directori numiţi pe criterii de competenţă”, a mai precizat ministrul.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;