Acord de cooperare între județul Iași și raionul Anenii Noi din Republica Moldova

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, și președintele Consiliului Raional Anenii Noi, Ion Vicol, au semnat, astăzi, la Iași, un acord de cooperare între cele două unități administrativ-teritoriale.

Parteneriatul vizează mai multe domenii: economic, sănătate, educație, cultură, turism, sport  și tineret, asistență socială. De asemenea, cele două părți vor identifica proiecte care pot beneficia de susținerea financiară a Uniunii Europene și vor accesa în comun sursele de finanțare nerambursabilă pentru realizarea lor.

“Întărim astăzi legătura specială pe care o avem cu Moldova de peste Prut prin acest acord de cooperare între județul Iași și raionul Anenii Noi. Ne leagă deja istoria, cultura, tradițiile și limba pe care o vorbim, iar de astăzi deschidem noi posibilități de colaborare economică și socială”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

“Sper că acordul va fi un imbold pentru o colaborare foarte fructuoasă pe viitor. Interesul ambelor părți este să avem proiecte concrete prin care regiunile noastre să se dezvolte”, a precizat, la rândul său, președintele raionului Anenii Noi, Ion Vicol.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;