Punctul de vămuire de la TehnopolIS se va muta în incinta FORTUS

Primarul Mihai Chirica a participat miercuri, 23 iunie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Iași, alături de prefectul Marian Grigoraș și reprezentanții Direcției Regionale Vamale Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Iași și Poliției Locale Iași, la o întâlnire de lucru menită să rezolve problema aglomerației de la punctul de vămuire din incinta TehnopolIS (capăt CUG), informează, într-un comunicat, Biroul de presă al Primăriei Municipiului Iaşi.

Astfel, dacă în anul 2015, când punctul de tranzit a fost mutat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași de pe bd. Nicolae Iorga la TehnopolIS, acesta opera 50 – 60 de autovehicule pe zi, în prezent operează 200 – 220 de autovehicule pe zi.

„Evident, această creștere a traficului creează aglomerație într-o zonă oricum intens tranzitată, generează probleme de mediu și ridică dificultăți operatorilor vamali și transportatorilor. De aceea, am decis ca, în primă instanță, punctul vamal să fie mutat în incinta Fortus, într-unul din imobilele din proprietatea municipalității. Ca și până acum, noi vom sprijini logistic acest demers, iar Direcția Regională Vamală își va organiza activitatea în noile condiții”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Participanții la discuții au căutat și soluții pe termen lung.

„Împreună cu Direcția Regională Vamală și cu celelalte instituții implicate, vom face demersuri comune pe lângă Ministerul Transporturilor pentru ca proiectul viitoarei Autostrăzi «a Unirii» A8 Ungheni – Iași – Târgu Mureș să prevadă construirea, într-un nod al autostrăzii din afara municipiului, a unui punct de tranzit permanent. Este de așteptat ca transportul rutier de mărfuri să crească în următorii ani, odată cu dezvoltarea infrastructurii și a economiei la nivelul întregii regiuni, iar de aceea avem nevoie de soluții sustenabile pentru aceste probleme”, a mai explicat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;