Peste 5.000 de absolvenți de liceu din județul Iași s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an

La examenul de Bacalaureat din acest an, în judeţul Iaşi s-au înscris 5.308 de candidați, din care 4.780 din seria curentă și 528 din seriile anilor anteriori.

Pentru 18 absolvenți provenind din zece școli din judeţ,  Comisia Județeană de Bacalaureat a propus adaptarea procedurilor de susținere a examenului în vederea asigurării condițiilor de egalizare a șanselor.

Probele scrise se vor susține în 31 de centre de examen, din care 23 în municipiul Iași. Din cele opt centre din afara municipiului Iaşi, trei sunt în Pașcani, două în Hârlău şi câte unul în Târgu-Frumos, Podu Iloaiei și Răducăneni.

Totodată, pentru corectarea tezelor vor fi organizate, în municipiul Iași, trei centre de evaluare. Pentru desfășurarea în condiții optime a acestui examen în școlile ieșene, vor participa în comisiile specifice 1.500  de cadre didactice.

Ca măsuri de adaptare la contextul pandemic și la modul în care acesta a influențat desfășurarea activităților didactice, în februarie 2021, programele de examen au fost modificate și a început publicarea testelor de antrenament.

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat au avut loc în perioada 31 mai-4 iunie, absolvenții claselor a XIII-a și a XIII-a urmând să susţină prima probă, respectiv cea la limba și literatura română, pe 28 iunie.

Pe 29 iunie este programată proba obligatorie a profilului, urmând ca pe 30 iunie să se desfășoare proba la alegere a profilului, iar pe 1 iulie, proba la limba și literatura maternă.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele înaintea contestațiilor (până la ora 12.00), iar contestațiile pot fi depuse, în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00.

În perioada 6 iulie – 9 iulie se vor soluționa contestațiile, iar pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului se va desfășura în perioada august – septembrie 2021, înscrierea la această etapă urmând să fie făcută între 19 – 26 iulie.

Prima probă, cea de limba și literatura română, se va susține pe 16 august, proba obligatorie a profilului, pe 17 august, proba la alegere a profilului pe 18 august, iar limba și literatura maternă, pe 19 august.

Pe 31 august, până la ora 12:00, se vor afișa rezultatele înainte de contestații, tot pe 31 august, între orele 12:00 și 18:00, se pot depune contestațiile, urmând ca în perioada 1-3 septembrie să fie rezolvate contestațiile, iar pe 3 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;