Programe de internship-uri pentru studenţi, oferite de Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) sprijină studenții, oferindu-le posibilitatea participării la programe de internship plătite pe perioada verii.

Programul este căutat de către tineri, fiind înregistrată o concurență de peste doi candidați pe locurile oferite.

“Nu mai puțin de 40 de studenți de la cele patru facultăți ale USV Iași lucrează începând din 19 iulie 2021, în cadrul internship-urilor propuse de instituția de învăţământ superior ieșeană, atât în locațiile proprii din cadrul Stațiunii Didactice, de la Spitalul Clinic, Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu, cât și agenții economici parteneri, care s-au alăturat proiectului propus de USV Iași.

Pentru activitatea prestată, tinerii studenți primesc o bursă în valoare de 2.707 lei pe lună.

Internship-urile fac parte dintr-un program mai amplu al conducerii USV, de a sprijini financiar atât studenţii cu performanţe ştiinţifice, cât şi pe cei care fac parte din categorii sociale vulnerabile”, precizează reprezentanţii Universităţii de Ştiinţele Vieţii într-un comunicat.

USV Iaşi se numără printre puţinele universităţi din ţară care suplimentează substanțial numărul burselor, asigurând fondurile necesare din veniturile proprii. De asemenea, universitatea a iniţiat programul „bursa de campus”, oferind studenţilor care reuşesc să obţină media 8, în urma sesiunii, posibilitatea să lucreze în spaţii precum Biblioteca, Cantina, Stațiunea Didactică, Clinici veterinare sau alte locaţii alte facultăţilor.

„Ne bucură faptul că programul de internship propus studenților noștri este atât de căutat și încercăm ca pe viitor să cooptăm și mai mulți agenți economici parteneri în acest proiect”, a precizat prorectorul cu activităţi sociale, prof. univ. Dr. Vasile Stoleru.

Valoarea burselor acordate de către USV Iași se află între 700 și 1.200 lei lunar, iar aproape 40% dintre studenți sunt bursieri.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;