5:13 pm - Monday April 18, 3774

Peste 20 de agenţi economici şi-au prezentat oferta la Târgul locurilor de muncă pentru românii din diaspora

În organizarea Primăriei Municipiului Iaşi și a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt a avut loc vineri, între orele 10.00 – 18.00,  Târgul locurilor de muncă pentru românii din diaspora, eveniment inclus în cadrul programului din acest an al „Sărbătorii Diasporei – Iașul este acasă!.

Cu acest prilej, agenții economici au avut ocazia de a-şi promova activitatea și oferta de locuri de muncă în cadrul standurilor puse la dispoziţie de municipalitate.

La rândul lor, cetăţenii români din diaspora care doresc să se întoarcă acasă și să devină persoane active pe piaţa muncii au avut oportunitatea de a interacţiona direct cu potenţialii angajatori sau de a primi informațiile necesare în vederea angajării prin intermediul familiilor, prietenilor sau reprezentanților Biroului Diaspora din cadrul Primăriei.

La eveniment au participat peste 20 de agenți economici, printre care companii multinaționale și mari angajatori din municipiul şi județul Iaşi.

“După cum am văzut, Iașul dispune de o generoasă ofertă de locuri de muncă în domenii diverse și sper ca un număr cât mai mare de ieșeni să fi profitat de această ocazie pentru a-și construi o carieră aici, acasă. Dincolo de acest eveniment, municipalitatea ieșeană, prin Biroul Diaspora, transmite săptămânal oferta locurilor de muncă puse la dispoziție de AJOFM către oficiile diplomatice și consulare, centrele consulare, asociațiile românești și mass-media de limba română din afara granițelor”, a declarat primarul Mihai Chirica, în alocuţiunea susţinută cu ocazia deschiderii oficiale a târgului.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a salutat iniţiativa municipalităţii ieşene, exprimându-şi speranţa ca astfel de întâlniri  să fie organizate regulat.

“Este luna diasporei, luna în care ieșenii și românii de pretutindeni se întorc acasă. Pentru noi, autoritățile locale, este momentul potrivit să încurajăm dialogul, schimbul de idei și experiență, să întărim legăturile dintre românii de aici și cei din afara granițelor și, împreună, să facem în așa fel încât România să rămână pentru fiecare dintre noi „acasă”. Am participat la târgul de joburi dedicat românilor din diaspora, organizat de Primăria Municipiului Iași și AJOFM Iași, prilej cu care felicit instituțiile pentru că au creat legătura între diaspora și angajatorii locali. Unul dintre cele mai importante lucruri rămâne, evident, accesibilitatea locurilor de muncă”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Acesta a spus că, pentru instituţia pe care o conduce, crearea de noi locuri de muncă este un obiectiv prioritar.

“Tocmai de aceea, ne axăm foarte mult în acest mandat pe dezvoltarea de parcuri industriale, care vor fi principalul generator de joburi în toate domeniile, alături de celelalte obiective majore: Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, Spitalul Regional de Urgențe sau Aeroportul Iași”, a afirmat Costel Alexe.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;