Probleme pentru o aeronavă la aterizarea pe Aeroportul din Iaşi. A fost activat planul roşu de intervenţii

O aeronavă cu 107 persoane la bord, care venea de la Bergamo, a întâmpinat dificultăţi la aterizarea pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, luni, la prânz, din cauza defectării sistemului de navigaţie, motiv pentru care autorităţile de la sol au activat planul roşu de intervenţie.

După circa de 30 de minute, perioadă de timp în care s-a rotit de mai multe ori deasupra oraşului, aeronava a reuşit, în final, să aterizeze în siguranţă pe pistă, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

“Începând cu ora 13,13 s-a activat Planul roşu de intervenţie pentru că o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord, nu poate ateriza deoarece sistemul de navigaţie s-a stricat. Pentru asigurarea intervenţiei au fost deplasate la Aeroportul Internaţional Iaşi 22 de autospeciale de intervenţie cu 44 subofiţeri şi 6 ofiţeri. Coordonarea activităţii a fost realizată de inspectorul şef, colonel Grădinaru Ionuţ”, au precizat într-un comunicat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi (ISUJ).

Conform protocolului, la faţa locului au fost deplasate mai multe zeci de autospeciale şi ambulanţe precum şi echipe de pompieri, iar pasagerii din aeronavă au fost evaluaţi medical.

“O situaţie de urgenţă a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iaşi (Wizz Air), ora sosirii 13,25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunţat o problemă tehnică la instrumentul de navigaţie şi au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri. Din fericire, aeronava a aterizat la timp, în condiţii de siguranţă maximă, fără a fi nevoie de intervenţia acestora”, a declarat Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;