Consilierii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 7,5 milioane de lei pentru programul “laptele şi cornul”

Pentru anul şcolar 2021/2022, judeţul Iaşi va avea alocată suma de 7,5 milioane pentru implementarea programului “laptele şi cornul”, preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din ciclul gimnazial vor primi produse lactate şi de panificaţie în cadrul programului pentru şcoli aprobat de Guvern.

După ce, luna trecută şi-au dat acordul pentru Acordul cadru de furnizare a merelor, laptelui si produselor lactate şi produselor de panificaţie în școlile din 95 de unităţi administrative, consilierii judeţeni ieşeni, întruniţi miercuri, 22 septembrie, în şedinţă ordinară, au aprobat alocarea sumei de 7,5 milioane de lei pentru derularea acestui proeict şi repartizarea pe localităţi a sumelor respective.

Odată repartizate sumele către autorităţile locale, pot fi încheiate contractele cu furnizorii incluşi în program, astfel încât elevii să primească în cel mai scurt timp produsele alimentare.

În anul şcolar 2021/2022, programul pentru școli se derulează prin intermediul Consiliului Județean Iași în 471 de unități de învățământ din 95 de UAT-uri.

Laptele, merele și produsele de panificație vor ajunge la 54.715 de beneficiari, elevi din învățământul primar si gimnazial de stat si privat, precum si preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de patru ore.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;